Skocz do zawartości

Kolekcja I Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj mam zamiar zakupić torf do muchołówek, ponieważ niestety dostałem go za mało. Pomyślałem, że jak będę zamawiał, to może od razu kupię torf do rosiczek, bo dostałem razem z rosiczkami, torf do muchołówek. Moje pytanie jest takie, czy warto zakupić torf do rosiczek, czy może zostawić ten od muchołówek? (czy na obu torfach rośnie tak samo?) Trochę to poplątane :D

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach widać, że roślina nie jest w najlepszej kondycji, zaczynają usychać nowe pędy. Roślina była trzymana w dzień na słonku, a w nocy w domu. Cały czas podłoże było wilgotne. Obawiam się, ze może nawet za bardzo, czy to może być przyczyną usychania? Zaś Capenisis wygląda bardzo dobrze, zaczyna już pojawiać się klej. Muchołówka również wygląda bardzo dobrze. Tylko aliciae nie rozwija się poprawnie. Czy w tym okresie można przesadzić roślinę do innego torfu?

post-3825-1209207352.jpg

Edytowane przez Smoke08
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.