xszymonx Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 helki nie produkują własnych soków trawiennych, potrzebują do rozkładu bakterii, i stąd pytanie czy te w naszych terra mają te bakterie czy nie?? bo jeśli nie to znaczy że nie są w stanie strawić owada, czy wiece może coś w tej sprawie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Co do helek jestem laikiem ale bakterie o których mówisz pewnie pojawiają się same podczas rozkładu owadów, tak jak to się dzieje przy kapturnicach, one też nie produkują soków. I tak w przypadku kaptUrnic, helek to w zasadzie mamy do czynienia z wchłanianiem a nie trawieniem owadów (ale moge się mylić). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Cytat I tak w przypadku kaptórnic Maklerw, żeby napisać kapturnice przez ó... I kapturnice produkuja enzymy trawienne, helki podobno też, ale w minimalnej ilości i tylko na niektóre związki. A co do destruentów, to kapturnice domowe też na pewno ich posiadają w swoich kielichach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 20 Kwietnia 2008 Share Napisano 20 Kwietnia 2008 Jakoś tak wyszło :: chory jestem od tygodnia Nie wszystkie kapturnice produkją -> purpurea, a nie wiem właśnie czy nie większość. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi