Skocz do zawartości

Czarne Plamy I Zolte Liscie

andrejant

Rekomendowane odpowiedzi

Liście po pewnym czasie usychają, to całkowicie normalne. W takich przypadkach zawsze nalezy najpierw opisać warunki w jakich trzyma się roślinę, przydatne tez jest zdjęcie. Teraz trudno cokolwiek powiedzieć. Opisz w jaki sposób ją podlewasz i jakie mają światło.

Odnośnik do odpowiedzi

Załączam zdjęcie(przepraszam , że są trochę niwyraźne :)). Muchołówki mam od tygodnia i zamówiłem je na nepenti. Jedna z nich już odkąd do mnie przyjechała miała takie czarne plamki an brzegach liści, natomiast niedawno zauważyłem takie sam u innej. Podlewam muchołówki wodą destylowaną do spodka, aby podsiąkały od spodu. stoją na przeciwko dużego okna balkonowego więc mają świtało, a ponadto jak jest ciepło i słonecznie wystawiam je na balkon. Dodam jeszcze ze każda z nich ma pęd kwiatowy.

post-3818-1208784268.jpg

post-3818-1208784439.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

nie uważam żeby roślina była przelana, zapewnij im dużo światła a liście obetnij wtedy gdy całkiem sczernieją. Co do podlewania - wszystko jest opisane w wiki i w FAQ (chyba:D)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.