Skocz do zawartości

Nasionka D Burmani

sacik

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupiłem nasionka d.burmani i może to będzie głupie pytanie ale czy te nasionka jak będe wsadzał do donicy to mam je siac w różnych odstępach czy poprostu wrzucic i niech sie dzieje ?? i kiedyś czytałem że jak sie sieje nasionka rosiczki to trzeba okryc folią i gdy już zaczną wychodzic młode rośliny to należy lekko odchylac tą folie bo młode podobno nie lubią przeciągów i jak już będą odpowiednio duże to sie zdejmuje tą folie ??

Edytowane przez sacik
Odnośnik do odpowiedzi

Nasiona rosiczek są za drobne by się bawić w sadzenie ich w odstępach.

Moim zdaniem folia jest zbędna, aczkolwiek niektórzy uważają że w podwyższonej wilgotnosci jest większy % kiełkowalności itd

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna okrywać, ale nie ryzykowałbym ... Moze szybko pojawić sie pleśń, która poźniej jest trudna do usunięcia ...

Postaw na ciepłym i słonecznym parapecie i niech rosną ...

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna okrywać, ale nie ryzykowałbym ... Moze szybko pojawić sie pleśń, która poźniej jest trudna do usunięcia ...

Postaw na ciepłym i słonecznym parapecie i niech rosną ...

,a jeśli zapobiegawczo spryskasz topsinem lub inną chemią żeby pleśni nie było to wtedy nasiona mogą nie wykiełkować :) Ja folii nie polecam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.