michcup Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 no ciężko będzie coś dobrego wynaleść ale zawsze można spróbować coś przerobić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Wziąłem tą 6400K, mam w domu taką 2700K - z nią mogę pokombinować, a jak przerabiać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Temperatura barwowa nie ma żadnego wpływu na długość swietlówki, jedynie na jasność swiecenia. Przerabiać to raczej długość oprawy, po prostu zwiększyć lub zmniejszyć rozstaw oprawek (tego w co wsadzasz końce swietlówki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Ah, to przepraszam, bo ja zrozumiałem świetlówkę przerobić, haha. :D Nie no, nie będę kombinował, wtyknę ta 6400K, niech nie wybrzydzają roślinki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Przerobienie swietlówki jest w domowych warunkach niemozliwe, jest ona wypełniona gazem, a żeby ją skrócić musiałbyś rozciąć szkło i wyciąć kawałek, po czym na nowo to połączyć, a w tym czasie gaz by oczywiscie dawno uciekł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 mi chodziło o przerobienie oprawy ja taką oprawe jak ty masz przerobiłem sobie na 13w t8 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 19 Grudnia 2008 Share Napisano 19 Grudnia 2008 Ale nawet jeśli zwiększyć jej długość, to czy taka na 13 W utrzyma tą 14? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 19 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2008 spokojnie utrzyma nawet ze 16w Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi