Capoeirista4 Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Otóż mój temat dotyczy jednej sprawy: pomóżcie mi!!!!!!! Przechodząc do rzeczy , to mam wielki problem- w terrarium mam dzbanki, rosną w żywym sphagnum i niedawno pojawił się nie wiem chyba jakiś robal, bo wszędzie sa małe jakby pajęczynki, takie niteczki ale tylko nisko w mchu. Po 4-5 dniach sphagnum całkiem zaczęło brązowieć i obumierać. Roślinom jak na razie nic to nie robi. Nie wie ktos może co to jest? Mam na stanie tylko środek FASTAC na rózne robale, ale tu tez jest problem- czy on może zaszkodzić dzbanecznikom???? z góry dzięx za odpowiedź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Pawdopodobnie ziemiórki ... mogą wykończyć rośliny proponuje zastosować actellic lub diazol w najsłabszym podanym stężeniu (te preparaty na pewno nie zaszkodzą). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Hmm a nie przędziorki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi