Gość pawelrebinowski Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 czy moze byc to związane z tym, że podlewałem je woda z kranu i czy jesli inne roslinki bede podlewac destylowana to nie bedzie grzybów? i ile razy w tygodniu podlewac je. i czy musza miec wilgotno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 czy moze byc to związane z tym, że podlewałem je woda z kranu i czy jesli inne roslinki bede podlewac destylowana to nie bedzie grzybów? i ile razy w tygodniu podlewac je. i czy musza miec wilgotno. Przy destylowanej też są ;-) TO za dużo nie zmieni. Takie żółte czy ciemniejsze? kuleczki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawelrebinowski Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 takie i takie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 takie i takie No to ci napiszę, ze u mnie jest to samo mimo destylki i tez mi sie nie podoba jak roslina oslabnie wsiada na nia i dobija. Topsin oczywiscie na to nie działa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Skoro są to: "Takie żółte czy ciemniejsze? kuleczki? " To wydaje mi się ze jest to zwykły wykwit soli ... To normalne gdy podlewa sie rośliny wodą z kranu ... Zawsze powinna być to destylka ew. dszczówka/przegotowana woda Tak to wygląda ... ? >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Grzyby-...ania-t7457.html M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Grzyby-...ania-t7457.html M-M2 No może podobnie tylko większe i czasem te kulki potrafią być czerwone-brązowe. Ale cała luka w tej teorii jest taka że moje nigdy wody z kranu nie widziały. Zawsze demineralizowana była z benzynowej. A z jakąś lubością lubią nadwiędłe rośliny i jak był kawałek patyczka oraz boki doniczki, w dzbaneczniku polubiły stożki wzrostu torfowca. Ciężko mi powiedzieć co to jest :-) Najczęściej jest tak że są żółte a góra jest ciemna. O może poszukam grzybni :-) Ale ty lepiej zmień wodę. Ten mój torf jest chyba jakiś nie bardzo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawelrebinowski Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 dokladnie tak tylko sa mniejsze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Koma, to wina torfu niestety, i efekt podlewania przez podsiąkanie, dzięki czemu wszystko co znajduje się w torfie jest podciągane na górę. Umiejscowienie także charakterystyczne dla wykwitów, lubią się pojawiać na 'wzniesieniach' - woda tam szybciej paruje. Tzn w Twoim wypadku torfu, u Pawła wody z kranu, torfu pewnie też, ale w mniejszym stopniu. Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pawelrebinowski Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 a jak mam podlewac destylowana by go nie bylo bo wiekszosc nie ma problemow z grzybami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 To nie jest grzyb, to wykwity soli zawartych w wodzie kranowej których akumuluje się bardzo dużo po pewnym czasie w glebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 To nie jest grzyb, to wykwity soli zawartych w wodzie kranowej których akumuluje się bardzo dużo po pewnym czasie w glebie. Czyli mam rozumieć, że te zapasy się wyczerpią ? :-) I niedługo będzie spokój :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Teoretycznie tak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi