patrykk99 Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Witam, Moja "regular form" jest już bardzo duża i podzieliła się jej bulwa. Sądzę że teraz jest już jakby 5 muchołówek blisko obok siebie, 2 duże (pułapki około 3 cm) i 3 mniejsze. I tu jest moje pytanie: rozsadzić ją? Jeśli tak to przecież przy przesadzniu większość pułapek się zamknie a to może jej zaszkodzić. Powiedzcie mi co mam zrobić? z góry dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 To zalezy tylko od Ciebie - osobiście bym je rozsadził. Pułapki wcale nie muszą się zamknąć jeżeli zrobi się to ostrożnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Nic nie szkodzi że pułapki się pozamykają, jest tam tak gesto ze ja bym rozsadziła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicha Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam podczepie sie tutaj z moim pytankiem posiadam mucholowke Giant od niecalego roku (w lipcu bedzie rok jak jest u mnie). Kupilem ja w Nepenti jako bardzo mala i teraz wydaje mi sie, ze ta doniczka juz jest dla niej za mala. niespodziewanie w tym roku sie rozrosla :: . Dolacze zdjecia abyscie lepiej mogli sie jej przyjzec: Co o tym sadzicie przelozyc ja do wiekszej doniczki czy jeszcze nie ? , a jak tak to jakiej srednicy najlepiej wziasc teraz doniczke ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Doniczka nie jest za mała, z tym że masz tam ze 2-3 rosliny conajmniej i jest po prostu ciasno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicha Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Czyli radzisz mi ja rozsadzic ? jak tak to wsadzic je do doniczek o takiej samej wielkosci jak teraz czy moze juz wieksze zaaplikowac ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Mogą być takie same. Muchołówka nie ma jakiegoś specjalnie rozbudowanego systemu korzeniowego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi