dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Hej mam mały problem. otóż na mojej kapturnicy buszują jakieś różne robale: to zielone ,to białe ,to jakieś czarne xD wybijam je jak zobaczę ale wiecie jak to jest nie da sie ich w ten sposób wytępić w 100% bo zawsze sie coś uchowa, więc znacie jakiś dobry środek na te pasożyty;p?? taki co podziała na wszystkie najlepiej i jest bezpieczny, bo mi te robale niedługo wyślą na cmentarz moja kapturnice, HELp;d Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) Myśle że mozesz zastosować: >>> Nomolt 150 SC 15 ml [ http://www.e-hortico.pl/go/_info/?id=1353 ] >>> Diazol EW 500 [ http://64.233.183.104/search?q=cache:s4Izg...;cd=1&gl=pl ] >>> Basudin 25 EC Te środki powinny być ok ... Ja w przypadku mszycy i ziemiórek stosowałem z powodzeniem Diazol ... M-M2 Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 http://www.allegro.pl/item341972317_diazol_500_ew_10_ml.html - Ten diazol 10 ml, nie drogo a w jakich proporcjach sie go stosuje na kapturnice?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) Tak to ten Dizaol ... Hmm ... Nie powiem Ci jakie proporcje stosowałem bo juz nie pamiętam ... Poszukam zaraz na forum to podam link ... EDIT: Tu masz wszystko ... >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...mp;hl=szkodniki A co do Diazolu to Ci nie powiem bo niechce w błąd wprowadzać ... Jeśli ktos będzie wiedział to poda ... M-M2 Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 hmmm po przczytaniu opisów szkodników wydaje mi się że mam/miałem mszyce bo latały takie zielone robaczki;p i roztocze bo zabilem takiego jakby malutkiego pajączka tylko nie wiem czy to wlasnie roztocze czy zwykly pajączek malutki xD jak roztocze to sie modle zeby nie było złożonych jaj ;/ wybiorę się do castoramy może tam mają środki ochrony roślin które bede mogl wykorzystac? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Dobrz byłoby gdybyś wrzucił jakieś fotki ... Łatwiej jest doradzić i pomóc ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Kapturn...rama-t7630.html w tym temacie dalem foty ^^ i jak co sadzisz?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Cięzko wypatrzyć na tym jakiekolwiek szkodinki ... Tak stan moze być spowodowany brakiem światła ... Nie znam sie na kapturnicach i nie chce Ci w głowie ... Ale sokor pisałęś ze są tam jakies szkodniki to podaj im jakiś z wymienionych wcześniej środków i powinno być ok ... Wystaw ją na słońce ... To chyba podstawa w przypadku kapturnic ... M-M Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 oki jest na słońcu i ją co pol godzinki spryskuje bo była zasuczona bardzo ;/ zobaczymy jak sie to dalej rozwinie, przejde sie do castoramy i kupie jak bedzie ktorys z tych srodkow , a i jeszcze jedno , dzisiaj ma padac moge wystawic jakeis naczynie na dwor i zebrac deszczowke?? bedzie ona lepsza od wody gotowanej w czajniku ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Wiesz zależy gdzie mieszkasz ... Ja mam czystą deszczówke i od kilku miesięcy (nie licząc zimy) podlewam swoje tłustosze ... Rosną jak na drożdzach ... Jesli mieszkasz w rogionei o duzym zanieczyszczeniu powietrza to nie polecam ... Woda z czajnika tez moez być niewłaściwa zwłaszcza przy takim stanie kapturnicy. M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 hmmm mieszkam w Baczynie - niby wieś w pobliży gorzowa , woj. lubuskie nie wiem czy moge czy nie ta deszczówke:>?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Obszary na czerwono to miejsca gdzie powietrze jest bardzo zanieczyszczone ... Myśle że mozesz podać jej tą deszczówke ... Chodz ja na początku podlweałbym ją jednak destylką a gdy sie podniesie wtedy dawałbym jej deszczówke ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 oki woda destylowana juz sie wyrabia;d metoda miski sloinka folii i kamyczka;d a deszczowke zbiore i na pozniej zostawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Nie lepiej kupić bańke 5 L ... U mnie 5L kosztuje 4 zł i problem z głowy ... Lubisz sobie życie utrudniać ... A co deszczówki to długo Ci nie postoi, zwłaszcza gdy jest ciepło ... Woda szybko bedzie śmierdzieć i nie nadawać sie do niczego ... Max pare dni przy ciepłej pogodzie ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokicz09 Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 aha no to kupie;d tylko dzisiaj niedziela;p i na wiosce nie mam sklepu takiego;d kupie 5 litrow to wystarczy chyba na dlugo dla jednej kapturnicy;d?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi