Skocz do zawartości

Zapytanie O Dobre Rady

Gość Thorn

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dwie sztuki odmiana "giant" jedna była większa a druga mniejsza:

Większa bardzo szybko roślina, a ta mniejsza powoli się cudzi i zauważyłem że puszcza trzy listki. Podlewam ją odstaną deszczówką, staram się aby podłoże było w miarę wilgotne a nie za bardzo mokre. Roślinka stoi od wschodniej strony i do ok godziny 12:30 pada na nią słońce później ma też jasno bo obok stoi dom sąsiada pomalowany na biało więc myślę że też roślinka korzysta ze światła odbitego.

Zwracam się do was drodzy użytkownicy z małym pytaniem, czy warunki jakie oferuje roślince są dobre? czy mogła by mieć lepsze?

Mniejsza roślinka gdy otwarła już wystarczająco pułapkę dostała małą muchę, ale po kilku dniach liść się zaczernił i zgnił ;( zauważyłem też ze nie zamknęła się całkowicie: czy to jest powód gnicia pułapki?

Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie,

PS: i zazdroszczę wam niektórych roślinek ;) Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

- mucha była za duża więc pułapka zgniłą

- Zawsze można mieć lepsze warunki, z podlewaniem robisz dobrze ale postaraj się zapewnić więcej światła roślinie, niestety ale muchołówki bardzo lubią dużo światła i długi dzień

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.