mlody-hodowca Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Co to jest za siewka ? Nie jest to na pewno owadożer (dla tego nie zamieściłem tego tematu w dziale "Identyfikacja") ponieważ rośnie ona w doniczce z moimi stokrotkami . Proszę o odpowiedzi. Zdjęcia (kiepska jakość :: ): EDIT- usunięcie linków i wstawienie zdjęć. Edytowane 8 Maja 2008 przez mlody-hodowca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 To jakas "trawa" ... chwast ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 tak więc.....to jest chwast :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody-hodowca Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) tak więc.....to jest chwast :/ Przez te rozłożone listki nie wydaje mi się żeby był to chwast. Przynajmniej ja nigdy takiego chwasta nie widziałem. Na razie zostawię tą roślinkę i zobaczymy co z niej będzie gdy podrośnie. Napiszę jak już będę wiedział co to jest Dzięki za odpowiedzi. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez mlody-hodowca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Generalnie wszystko co rośnie niechciane jest chwastem. Mianem chwasta niektórzy określają capensis Trawa to to na bank nie jest, jakaś roślinka zielna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Dlatego dałem w cudzysłowie ... "trawa" ... Tak czy siak to chwast ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody-hodowca Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Generalnie wszystko co rośnie niechciane jest chwastem. Mianem chwasta niektórzy określają capensis Trawa to to na bank nie jest, jakaś roślinka zielna. No tak, ale zostawię ją z ciekawości . Zobaczymy co będzie z niej gdy podrośnie. Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Mi często coś takiego rośnie, zazwyczaj 4-5 cm (po kilka listków) i pada bez powodu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamcio122 Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Też myślę że to chwast! Ale chciałem sie coś spytać przokazji żeby nie zakładać następnego tematu. Szamanka napisała że wszytko co wyrośnie niechciane (czy jakoś tak ) jest chwastem Ale ja muszę powiedziec ze na torfie co kupiłem w kwiaciarni wyrosła jedna mala roślinka. Jest mała ale mam 100% pewności że to rosiczka bo wykształciła listki z pułapkami. Noto oddzieliłem ją do doniczki. Po jakimś czasie widze ze rosnie druga potem zas kolejne aż do tej pory cały czas mi tam rosną w tej małej doniczce. Teraz mam ich juz 11. I dodam jeszcze ze pierwsza wyrosla zdala od innych roslin poprostu kiedys patrze na ten torf i zobaczylem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Szamanka napisała że wszystko co wyrośnie w doniczce NIECHCIANE jest chwastem ... Dla niektórych rośliny pospolite i ogólnie dostępne to chwasty (capensis), a dla innych są to wartościowe rośliny ... To zależy od punktu widzenia ... BTW: Co to za rosiczki Ci wyrosły ? ... Foto ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody-hodowca Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Też myślę że to chwast! Ale chciałem sie coś spytać przokazji żeby nie zakładać następnego tematu. Szamanka napisała że wszytko co wyrośnie niechciane (czy jakoś tak ) jest chwastem Ale ja muszę powiedziec ze na torfie co kupiłem w kwiaciarni wyrosła jedna mala roślinka. Jest mała ale mam 100% pewności że to rosiczka bo wykształciła listki z pułapkami. Noto oddzieliłem ją do doniczki. Po jakimś czasie widze ze rosnie druga potem zas kolejne aż do tej pory cały czas mi tam rosną w tej małej doniczce. Teraz mam ich juz 11. I dodam jeszcze ze pierwsza wyrosla zdala od innych roslin poprostu kiedys patrze na ten torf i zobaczylem Widzę że nie tylko mi przydał się ten temat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody-hodowca Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 (edytowane) Teraz to już nie jest siewka. Od kiedy napisałem ten temat nie minęło tak wiele czasu a ta roślinka wyrosła jak głupia. To chyba jest chwast. Tylko one tak szybko rosną . Była taka : Teraz jest taka : Czy teraz ktoś z Was jest w stanie powiedzieć mi co to za roślina ? Zastanawiam się co z nią zrobić, dla tego potrzebuje Waszych odpowiedzi. Nie wiem czy jest to jakaś użyteczna roślina czy tylko zwykły chwast. Proszę o odpowiedzi. Edytowane 8 Maja 2008 przez mlody-hodowca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Wg mnie nadal jest za mała by określic gatunek, ale szanse ze to jakaś fajna roslinka są nikłe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Pisałem wcześniej Puści pare listków, torche urośnie i tyle... Mimo chęci nie udało mi się tego nigdy utrzymać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody-hodowca Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 (edytowane) Mimo chęci nie udało mi się tego nigdy utrzymać A ja chyba spróbuje. A może to jest normalne dla tej roślinki ? Rośnie troszkę i obumiera. Zobaczymy P.S W drugiej doniczce też wyrosło to samo, ale już gdzieś zniknęło. Edytowane 8 Maja 2008 przez mlody-hodowca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi