Skocz do zawartości

Co To Za Siewka ?

mlody-hodowca

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest za siewka ? Nie jest to na pewno owadożer (dla tego nie zamieściłem tego tematu w dziale "Identyfikacja") ponieważ rośnie ona w doniczce z moimi stokrotkami :P . Proszę o odpowiedzi.

Zdjęcia (kiepska jakość :mellow: ):

post-3795-1210257887.jpg post-3795-1210257903.jpg

post-3795-1210257911.jpg

EDIT- usunięcie linków i wstawienie zdjęć.

Edytowane przez mlody-hodowca
Odnośnik do odpowiedzi

tak więc.....to jest chwast :/

Przez te rozłożone listki nie wydaje mi się żeby był to chwast. Przynajmniej ja nigdy takiego chwasta nie widziałem. :P

Na razie zostawię tą roślinkę i zobaczymy co z niej będzie gdy podrośnie. Napiszę jak już będę wiedział co to jest ^_^

Dzięki za odpowiedzi.

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie wszystko co rośnie niechciane jest chwastem. Mianem chwasta niektórzy określają capensis :)

Trawa to to na bank nie jest, jakaś roślinka zielna.

No tak, ale zostawię ją z ciekawości :P . Zobaczymy co będzie z niej gdy podrośnie. Dzięki

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę że to chwast! :( Ale chciałem sie coś spytać przokazji żeby nie zakładać następnego tematu. Szamanka napisała że wszytko co wyrośnie niechciane (czy jakoś tak ) jest chwastem <_< Ale ja muszę powiedziec ze na torfie co kupiłem w kwiaciarni wyrosła jedna mala roślinka. Jest mała ale mam 100% pewności że to rosiczka bo wykształciła listki z pułapkami. Noto oddzieliłem ją do doniczki. Po jakimś czasie widze ze rosnie druga potem zas kolejne aż do tej pory cały czas mi tam rosną w tej małej doniczce. Teraz mam ich juz 11. I dodam jeszcze ze pierwsza wyrosla zdala od innych roslin poprostu kiedys patrze na ten torf i zobaczylem :P

Odnośnik do odpowiedzi

Szamanka napisała że wszystko co wyrośnie w doniczce NIECHCIANE jest chwastem ... Dla niektórych rośliny pospolite i ogólnie dostępne to chwasty (capensis), a dla innych są to wartościowe rośliny ... To zależy od punktu widzenia ...

BTW:

Co to za rosiczki Ci wyrosły ? ...

Foto ...

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę że to chwast! :( Ale chciałem sie coś spytać przokazji żeby nie zakładać następnego tematu. Szamanka napisała że wszytko co wyrośnie niechciane (czy jakoś tak ) jest chwastem <_< Ale ja muszę powiedziec ze na torfie co kupiłem w kwiaciarni wyrosła jedna mala roślinka. Jest mała ale mam 100% pewności że to rosiczka bo wykształciła listki z pułapkami. Noto oddzieliłem ją do doniczki. Po jakimś czasie widze ze rosnie druga potem zas kolejne aż do tej pory cały czas mi tam rosną w tej małej doniczce. Teraz mam ich juz 11. I dodam jeszcze ze pierwsza wyrosla zdala od innych roslin poprostu kiedys patrze na ten torf i zobaczylem :P

Widzę że nie tylko mi przydał się ten temat :P

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Teraz to już nie jest siewka. Od kiedy napisałem ten temat nie minęło tak wiele czasu a ta roślinka wyrosła jak głupia. To chyba jest chwast. Tylko one tak szybko rosną :P .

Była taka :

post-3795-1210257558.jpg

Teraz jest taka :

post-3795-1210256992.jpg

post-3795-1210256973.jpg

post-3795-1210257009.jpg

Czy teraz ktoś z Was jest w stanie powiedzieć mi co to za roślina ?

Zastanawiam się co z nią zrobić, dla tego potrzebuje Waszych odpowiedzi. Nie wiem czy jest to jakaś użyteczna roślina czy tylko zwykły chwast. Proszę o odpowiedzi.

Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Mimo chęci nie udało mi się tego nigdy utrzymać

A ja chyba spróbuje. A może to jest normalne dla tej roślinki ? Rośnie troszkę i obumiera. Zobaczymy :P

P.S

W drugiej doniczce też wyrosło to samo, ale już gdzieś zniknęło. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.