PioFer Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Moja sadzonka lisciowa ma juz cos okolo 2,5 miesiaca i jeszcze ne pokazaly sie mlode roslinki ale jestem dobrej mysli poniewaz czesc na ktore pojawily sie zaczatki roslin jest nadal zielona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 (edytowane) nie wiem czy to prawda ale u mnie się sprawdziła dałem sadzonke liściową obok rośliny matczynej i jedną sadzonke z puapki po krótkim czasie ok tygodnia miałem nowe rośliny rotfl Edytowane 25 Lipca 2008 przez wojtek0018 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badom Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Musze tak spróbować, może się uda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zador23 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 nie wiem czy to prawda ale u mnie się sprawdziła dałem sadzonke liściową obok rośliny matczynej i jedną sadzonke z puapki po krótkim czasie ok tygodnia miałem nowe rośliny rotfl nie uważasz, ze zbyt szybko?? Czym się rożni sadzonka z pułapki od sadzonki z liścia? Jak taką przygotować?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 odcinasz pułapkę wraz z ogonkiem i sadzisz do ziemi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 odcinasz pułapkę wraz z ogonkiem i sadzisz do ziemi Właśnie to zrobilem . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zador23 Napisano 29 Lipca 2008 Share Napisano 29 Lipca 2008 odcinasz pułapkę wraz z ogonkiem i sadzisz do ziemi Hmm to ciekawe Niestety sadzonki liściaste mi nie wychodzą ale może spróbuję z pułapki Możesz opisać dokładniej? Zakopać całą pułapkę, czy tylko ogonek? Jak głęboko? Czy również trzeba zakrywać doniczkę folią do zwiększenia wilgotności? Pułapka ma całą powierzchnia przylegać do torfu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Urywasz pulapke wraz z kawalkiem bulwy. Zakopwac tylko koncowke pulapki (ogonek) na 0,5-1cm. Cala pulapka musi przylegac do torfu. I trzeba przykryc folia dla zwiekszenia wilgotnosci. Ja zakrywam na pol dnia folia a drugie pol dnia stoi bez foli. Ale ja tylko eksperymentuje (chyba dobrze napisalem ). I ja u siebie mam ciagle wigotne podloze i tez radze miec. Trzymam pulapki 3 tygodnie i jak na razie dobrze wygladaja. Tylko niektoree zaczynaja usychac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Urywasz pulapke wraz z kawalkiem bulwy. Mógłbyś to jakoś opisać? bo ja nie bardzo bym potrafił Przy sadzonkach czy to z pułapek, liści czy pędu odradzam przykrywanie folią. Zwiększy to wprawdzie wilgotność ale ta nie ma większego wpływu na powstawanie sadzonek, a sprawia że może pojawić się pleśń. Przygotowane sadzonki kładziemy na torfie i traktujemy jak dorosłe rośliny. Jeżeli chcecie, mogę pokazać wszystko na zdjęciach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zador23 Napisano 30 Lipca 2008 Share Napisano 30 Lipca 2008 Jeżeli chcecie, mogę pokazać wszystko na zdjęciach. Pewnie Tylko ze szczegółami Może dasz mi jakieś inne pomysły, bo z liści robię już 4 raz i za każdym razem liść czernieje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiep Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) ..... Było COs Napisane Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez Kiep Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin959 Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 moof ja też proszę z fotkami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 OK potrzebuję tylko troszkę czasu żeby się do tego zabrać i wszystko porządnie zrobić. Niedługo dam fotki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cubic Napisano 8 Sierpnia 2008 Share Napisano 8 Sierpnia 2008 No to ja w takim razie tez jestem baaardzo ciekaw czy cos z tego wyjdzie. Czekamy na foty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi