Jasiio Napisano 13 Marca 2006 Share Napisano 13 Marca 2006 ok. dzieki!!!!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugstraps Napisano 13 Marca 2006 Share Napisano 13 Marca 2006 Jesli chodzi o literature i badanie fizjologii to polecam podstawowa w tej kwestii ksiazke Karola Darwina "Insectivorous plants" do sciagniecia z sieci za darmo niestety po angielsku. Jest tam opisane sporo roznych eksperymentow niemniej jednak glownie na rosiczkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tupisac Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 Wszystkim dociekliwym polecam stronkę http://www.sarracenia.com/faq.html Jest tam sekcja poświęcona tylko dionaei, do tego wszystko napisane z jajem, bajeczne foty, no i sporo wiedzy również na temat naturalnych warunków życia roślin owadożernych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kate_chan Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 Argh, ja też biorę udział w tegorocznej edycji OB! Też miałam zamiar pisać pracę o muchołówce, tyle, że moja biologica poleciła mi raczej zwykłe obserwacje niż przeprowadzanie jakichś eksperymentów. Aktualnie jestem w drugiej klasie LO, mam nadzieję, że jakoś uda mi się przejść te pierwszy etap, a może nawet przekonać jury do roślin owadożernych? ^^ Ten drugi cel, to chyba przyświeca nam wszystkim, prawda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 Hehe... jak dziś nauczycielka w LO od biologii usłyszała że mam muchołówkę wybałuszyła oczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 to u mnie w klasie był brecht - chyba nie chcieli wierzyć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quroq Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 widze, że nie tylko ja robie prace na olimpiade o Muchołówce W sumie mam już 70% pracy za soba- wszelkie doświadczenia porobione, a wnioski wyciągnięte i skonfrontowane z bibliografią. Ze zrozumiałych względów nie mogę podać ci tematów eksperymentów, ale wystarczy trochę pomyśleć, a pomysły same wpadają do głowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość caltha Napisano 7 Września 2006 Share Napisano 7 Września 2006 Będę trzymać kciuki za olimpijczykow, sama startowalam dwa razy i na szczęście nie musiałam pisać drugi raz pracy. W sumie w całej olimpiadzie praca jest najprzyjemniejszą częścią, jedyne co może denerwować to jak zmieścić wszystko co masz na tych 6 kartkach, bardzo trudna sprawa. No i muszę wam powiedziec , ze z was szczęściarze bo obecnie na testach bardzo obniżono próg punktowy no i zadania jeszcze 2-3 lata temu nie wspomne o latach wczesniejszych były dużo trudniejsze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 hehe ja może pójdę na jakąś ale o żadnej nie słyszałem na razie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 8 Września 2006 Share Napisano 8 Września 2006 ja ostatnio stwierdziłem że chyba będe się pisał na taką olimpiadę skoro samemu pisze się prace może ktoś podać więcej szczegółow o czymś takim? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 9 Września 2006 Share Napisano 9 Września 2006 właśnie machnąłbym jakąś prackę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 e mógłby ktoś szczegółów podac, jakąś stronę www bo chcę uczestniczyć chodzi mi o regulamin, temat, itp itd Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 http://www.olimpbiol.uw.edu.pl/ Tu masz regulamin, porady, terminy i wszystko co potrzeba Tak przy okazji to ja się męczę nad pracą o rosiczkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 12 Września 2006 Share Napisano 12 Września 2006 Dzięki zapisuję się i zrobię taaaką pracę o moofofoofqach, że... zobaczymy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysen Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 sprawdź, który gatunek najlepiej łapie owady, do której w zależności od wybarwienia najchętniej muchy lecą, i tu możesz dodać co sprawia że niektóre rośliny są ładnie wybarwione, a niektóre są zielone jak groszek, no i fajnie dodać o mechanizmach powodujących zamykanie pułapki itp... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi