Skocz do zawartości

Wspomnienia

Heimdall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Rozmawiając z Maleństwem, postanowiłem zrobić temacik nt. tego co na forum, było, dawno temu ;)

Jak to było u mnie? Pierwsze trzy, lub cztery miesiace tylko czytałem forum, dopiero potem się zarejestrowalem, w ten sposób mam konto od 2 lat i miesiąca :) Miło wspomniam moderatorów: MC Pigmejka, Ozii, Sigreg, Rosiczka, Bugstraps, Rainbow, Mort, Kiler89, Riv, Palpatine (Juliusz), Marrom, Seth (MariuszG), Neo_constantine, Turim... Potem karierę robili Drosera11 (Grzesiu Pi Dżej), Kober i Paulo09 :) Dzięki za wszystko ;) Oraz stary skrypt forum phpBB, czy to ktoś jeszcze pamięta? :) Potem przenosiny na IPB :)

Oczywiście nie mogę zapomnieć o takich osobach jak Maleństwo, Happysad, Pepek, Miecio, Łukasz, Jkwiatek, Poll, May, Dziki, Nałriko, Matek, Anutek, Honey, Czatol i nawet Yasioo :) Także im dziękuje ;)

(Sorry jak o kimś zapomniałem ;) )

Jak Wy wspominacie historię forum? To co sie zmieniło? Ludzi którzy tutaj byli i działali? :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BartoszW

No zapomniałeś o Adminach: Przemo i Jan

Kiedyś było dużo ludzi, zawsze nowe tematy, nie nadążyło się czytać. A teraz po tygodniowej nieobecności są niektóre te same tematy, bez odpowiedzi itp.

Forum zawsze było odwiedzane, o każdej porze. A teraz pustki.

Do tego ta bezsensowna wojna pomiędzy Łukaszem i Jankiem ( http://rosliny-owadozerne.pl <-> http://rośliny-owadożerne.pl )

No i moderatorzy byli mniej chamscy niż teraz (niektórzy).

Edytowane przez BartoszW
Odnośnik do odpowiedzi

na pewno wygląd się zmienił moderatorzy oczywiście biggrin.gif . Jak ja byłem na początku to było dużo osób i się z nimi znałem szczegulnie oszałamiającą kolekcje miał dziki ciekawe co się z nim teraz dzieje pamiętam czasy jak paulo i inni byli zwykłymi uzytkownikami , pamiętam też o bartoszy treli który bardzo cżesto gościł na forum i był super ekspertem od oświetlenie duzo by tu wymieniać biggrin.gif czasy jak jasiek był adminem i inne osoby wtedy była to zgrana gurpa a teraz jest więcej for o tych roślinach na sb o każdej porze dnia i tygodnia ktos był z kim mozna było sobie pogadać dużo fotek itp . :) wszystko wspominam miło był chyba jeszcze schnikers_24 i inni jak bym pamiętał to bym wymienił :D

Edytowane przez Chicken
Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

łza się w oku kręci i nie można się tego wstydzić. To właśnie MY ! Zarówno raczkujący jak i doświadczeni hodowcy roślin owadożernych tworzymy to forum. Miło jest wrócić i zobaczyć 24nieprzeczytane wiadomości w skrzynce wiadomości prywatnych. Wielu z Was pyta się mnie w tych wiadomościach dlaczego wszystko nagle się urwało...

Odpowiem tutaj ... że to co zerwane może być na nowo połączone. Przez pewien okres oddałem się w całości nauce...która przerodziła się w pasję, a pasja stała się moim życiem. Rzadkie odwiedziny na forum to nie brak zainteresowania roślinami. Absolutnie nie ! Moją pasją były i na zawsze pozostaną rośliny owadożerne, lecz dodatkowo pojawiły się nowe zainteresowania oczywiście o zabarwieniu biologicznym.

Wcale nie zapomniałem o Was i na pewno nigdy nie zapomnę. Są osoby na tym forum które zaszczepiły we mnie chęć rozwoju wiedzy z dziedziny botaniki i właśnie tym ludziom należy się hołd.

Kłaniam się wszystkim nowym użytkownikom forum za to że również idą w podobną stronę co ja, ale przede wszystkim olbrzymie ukłony dla nowych moderatorów .... a szczególnie dla tego który jest moim prywatnym online przyjacielem - MACIEJ WOLAK .

Między innymi to dzięki Tobie nadal istnieje pamięć o weteranach tego forum.

Możecie być pewni że zawszę zostanę z Wami i z pewnością gdy skończy się okres maturalny poświęcę więcej czasu swojemu komputerowi.... no i Wam.

Odnośnik do odpowiedzi

Stare dobre czasy, gdyby Heim nie wysłał mi tego linka na gg to pewnie jeszcze przez długi czas nic bym nie napisał na forum. Teraz tak patrze na mój profil i nie mogę uwierzyć że mój ostatni post był w 2007 roku - to już ponad pół roku, heh.

Co do rzeczy które się zmieniły na forum to się nie wypowiem bo nie wiem. Jednak o sobie mogę powiedzieć że ostatnio (jakieś pół roku) nie mam czasu nawet opiekować się roślinami, jedynie co z nimi robię to podlewam :P Może pora wrócić to rozwijania kolekcji roślin, sam nie wiem - kiedy ja bym się za to zabrał?

Natomiast jeśli wspominać forum to również pamiętam BartoszTrela (chyba nie pomyliłem nazwy).

EDIT:

Zgadzam się w pełni z neo - wielkie uznanie dla Macieja który ciągle tworzy historię tego forum/

Edytowane przez Czatol
Odnośnik do odpowiedzi

ale zauważcie, że teraz na forum/SB udziela się tylko pewna grupa osób a reszta czyta i zadaje pytania... nie ma nikogo nowego. Mozna powiedzieć ze pozostali sami 'weterani' ;) Ale fakt faktem kiedyś było inaczej, nie powiem, że luźniej ale inaczej wogole ;P no i na SB wiecej ludzi gadało ;p

Pozdro All

Odnośnik do odpowiedzi

Więc tak ja jak pierwszy raz ''przyszedłem" na to forum to czytałem praktycznie tylko i zadawałem pytań dużo :) Teraz jestem już sporo na tym forum i moja kolekcja roślin tez jest dośc spora. Moge powiedzieć tak jak Hemi, że pamiętam te osoby które wypisał w swoim poście. Co do dzikiego to dziki praktycznie zrezygnował z roślin teraz innego typu hoduje :) Ale nie rozmwaieł z nim sporo więc nie wiem musze nap do niego to będę wiedział wtedy co i jak, ale pokaźną miał hodowlę :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na poczatku, tez duzo czytalem bo mnie interesowalo, ale dolaczylem do forum od razu kiedy go odkrylem. :)

Duzo na poczatku pisalem i bylem dosc aktywny. Chcialem sie popisac i zostac moderatorem (nie bede sie wstydzil :P). To bylo dosc duze froum i chcialem zobaczyc jak to jest byc modem na tak fajnym forum. :]

Tak sie zachowywalem do okresu, kiedy Heim dodawal nowych modertorow, kiedy modami zostali, po mojej opinii, zupelnie nie godni tego stanowiska ludzie (specialnie nie bede mowil imion :P). To mnie spuscilo na duchu i juz tak mi nie bylo spieszno zaglodac na foruum, bo sie troszke zasmucilem. :(

Teraz, oczywiscie pisze na forum, ale duzo zadziej. Czesto widze nowy temat i przeczytam go zupelnie, ale nie odpowiem, bo czesto sie zdaza ze napisze "off topa", wiec dlatego mnie czesto nie widzicie, ale ja tak na prawde tu jestem, tylko ze o tym nie wiecie. ;)

Edytowane przez Tihcio
Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie gdyby nie Heim.....to napewno też nie zaglądłabym tutaj.Miło jest powspominać.Ale żal że nasz kontakt się urwał.Bardzo miło wspominam początki.Pierwsze moje nieśmiałe pytania i oczywiście znajomości.Bardzo cenię sobie ludzi których poznałam osobiście.Pierwszy był MCPigmejka potem Heimdalla i Kilera89 ,Turim ,Grzegorz, paulo09 i inni,no i oczywiście Łukasz.Przepraszam tych których nie wymieniłam bo napewno byli ale pamięć już nie ta ;-))Nasze wyprawy do Świętochłowic i Warszawy.Szczerze mówiąc czasami mi tego brakuje.Codziennie po pracy ,zaczynałam zabawę z kompem od forum i przeczytania tematów.Pozdrowienia i wielkie buziaki dla wszystkich którzy mnie pamietaja ;-)))

Odnośnik do odpowiedzi

Stare dzieje :D

Pierwsze zamownie w nepenti :D nasionka i jeden capensis :D

Potem "zarazenie" heimdalla i walka o powstanie forum.

Rozrost forum i walka o posty potem szczyt świetnosci i niestety powolny rozpad forum (powstalo kola konkurencyjnych for zwalczajacych sie nawzajem)

Piekne czasy :D

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

moje hobby zaczęło się jakby nieco przypadkiem, a „nepenti” umożliwiło mi dobry start. Pisząc „Nepenti” mam na myśli duży zasób wiedzy całkiem fachowej ale żeby niej dotrzeć trzeba było się nie lada natrudzić.

Jak się coś bierze, warto tez dać od siebie.

Zacząłem dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem w dziedziny „technika”. Zaskarbiłem sobie tym samym pozycję moderatora w niedługim czasie po zarejestrowaniu się na forum. Moje hobby się rozwijało i trwa nadal. Jednak zamiast kolekcjonowania roślin i powiększania hodowli, bardziej interesują mnie badania i odpowiedzi na pytanie „dlaczego tak się dzieje?”.

Podczas swojej obecności na forum nawiązałem kilka cennych kontaktów i spotkałem wielu wspaniałych ludzi.

Między innymi Radka Telemana (fly_guy), Romana Cechowskiego (marrom), Martę Kościelniak (Marta dawniej Maleństwo), Agnieszkę Możanowicz (szamanka), Pawła Radkiewicza (paulo09), Juliusza i Mariusza Lesiuka, Grzegorza Jankowskiego (Yanek), Marcina Mandułę (mmandi).

Osoby te cenię za wspaniały kontakt, pomoc, wiedzę, hodowlę i nade wszystko za profesjonalizm.

Jak pomyliłeś jakieś nazwiska to przepraszam, pisałem z głowy ;)

Warto też wspomnieć Pysie, Oziego i Mehi.

Podczas zarządzania forum jako moderator, strasznie mnie denerwował brak zdecydowania i konsekwencji. Ilu było moderatorów -tyle pomysłów na zmiany, a zmian było mnóstwo. Ograniczało się użytkowników masą punktów regulaminu, który edytowano niekiedy kilkukrotnie w ciągu dnia. To samo dotyczyło działań na forum. Np: początkowo redukcja liczby działów do minimum, a z czasem dodawanie kolejnych sub forów nie wiedzieć po co.

Na nepenti z czasem zaczęła panować specyficzna atmosfera podyktowana pewnymi relacjami pomiędzy użytkownikami. Niewłaściwie dopierana kadra zarządzająca przyczyniła się do autodestrukcji. Jakość postów i wypowiedzi znacznie spadła. Użytkownicy, którzy tak na prawdę mają coś do powiedzenia albo siedzą cicho albo korzystają z innych źródeł.

Pozostali za wszelką cenę pragną zaskarbić sobie sympatię pewnych osób dla osiągnięcia własnych celów.

Nie tędy droga.

Ja wybrałem flytrap, gdzie mogę realizować swoje artykuły na łamach profesjonalnego portalu, gdzie celem nadrzędnym są rośliny owadożerne, a nie komercja i prywatne utarczki.

Pozdrawiam

Bartosz Trela

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh.... wspomnienia

Dzięki Maciek za wiadomość na gg ;)

Dawno nie pisałam tu, oj dawno a kiedyś to potrafiłam pół dnia przesiedzieć na forum. Roślinkami opiekuje się nadal :) choć poza nimi zagościły u mnie też mróweczki.

Pierwszą rosiczkę kupiłam jakieś 3 lata temu... chyba nawet w maju, aaaale kupa czasu:) W lutym trafiłam na forum, w lipcu ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu zostałam moderatorką. Stare forum miało klimat...

Potem coś sie popsuło.

A ja jutro piszę maturkę, trzymajcie za mnie kciuki :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.