Skocz do zawartości

Światło Dla Różnych Odmian.

killer_88

Rekomendowane odpowiedzi

Z S. Scarlet Belle muszę się zgodzić ;) już mieliśmy na ten temat wyczerpującą rozmowę. :) Poza tym jeżeli jesteśmy już przy kapturnicach to chciałbym się zapytać dlaczego jeszcze praktycznie żadna z moich kapturnic nie wypuściła normalnego nowego liścia? Niedługo będę miał tylko kępkę trawy bo właśnie tak wyglądają te nowe liście. Co do Scarlet Belle to może ktoś wie czy ona potrzebuje konkretnych warunków świetlnych albo jakichkolwiek innych bo nie znam osoby u której ona normalnie rośnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jesteśmy już przy temacie światła to mam mały problem. W miejscu w którym będę zimował moje rośliny praktycznie nie świeci słońce. Czy muszę je doświetlać? Jeżeli tak to jak długo? Druga sprawa: Tak sobie myślę, że w zimie mało świeci słońce, a więc czy wystarczy go tylko tyle?

Im niższa temperatura tym mniej światła potrzebują rośliny w trakcie zimowania. Idealnie było by mies ze 4stopnie. Wówczas naprawdę niewiele światła potrzeba.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.