Marrom Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Poradników dotyczących zapylania kwiatów kapturnicy już jest kilka w sieci (przynajmniej były) ale postanowiłem dołożyć jedną cegiełkę od siebie. Dodatkowo opisałem sposób przechowywania pyłku przez pewien okres czasu. Artykuł jest na stronie flytrap: http://www.flytrap.pl/content/view/109/56/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Super dzięki. Ja swoje zapyliłem dzięki poradnikowi szamanki ale fajnie że opisałeś jak przechowywać pyłek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Tak, poradnik Szamanki jest bardzo dobry i sam go polecam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 < świetny, przejrzysty artykuł bardzo mi się przyda w najbliższym czasie dziękuje i gratuluję .... > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 mam pytanie, czy obojetnie jakie dwa zmieszane gatunki kapturnic sie skrzyzuja czy nieraz po prostu sie nie da skrzyzowac? jesli kwitna mi teraz 3 gatunki; ladies in waiting, catesbaei i minor to wie ktos jak mozna z nich najladniejsze krzyzowki uzyskac ? pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 Kapturnice - również mieszańce można krzyżować bez ograniczeń. Chyba, że któreś z nich to kultywary uzyskane przez działanie kolchicyny albo UV (prawdę mówiąc nie wiem czy takie mamy). Niestety nie mam nazw podanych krzyżówek ale np. S. flava x S. x catesbaei = S. x illustrata S. purpurea x S. x catesbaei = S. x melanorhoda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi