Sevil Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Witam. Dzisiaj w OBI kupiłem dzbanecznik Nepenthes Gracilis(tak pisało na karteczce) mam kilka pytań odnośnie jego hodowlii: 1.Czy jest on w dobrej kondycji i czy coś z niego będzie w przyszłości ? 2.Czy mieszanka torf + styropian + kermazyt + żwirek jest dobrym rozwiązaniem ? 3.Czy można na torfie wysypać żwirek ? 4.Czy wystarczy mu wilgotność zapewniana przez podstawkę wypełnioną kermazytem i zalaną wodą ? Mile widziane sugestje i porady co do hodowli . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 1- Jest OK 2- Mogło byc gorzej, taka mieszanka wydaje się nieco ciężka, ale przynajmniej przepuszczalna 3- Można, ale po co? Trudniej wyczuć wilgotność podłoża. 4- Powinna wystarczyć, gdyż wygląda on na zwykłą Ventratę. najlepiej zrób zdjęcie by było widać dobrz dzbanek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevil Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 (edytowane) Oto zdjęcie dzbanka : Co to za gatunek, jeśli nie Gracilis ? Edytowane 4 Maja 2008 przez Sevil Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Tak jak pisała Szamanka - wygląda na N. x Ventrata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 9 Maja 2008 Share Napisano 9 Maja 2008 (edytowane) A nie masz go może z Obi? Bo ostatnio widziałem tam Ventraty podpisane jako gracilis. Dzisiaj w OBI kupiłem Edytowane 9 Maja 2008 przez P.K. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Potwierdzam podejżenie ventraty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi