Skocz do zawartości

Umiera ?...

.::Tomek::.

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zaobserwowałem czernienie liści i ich zwijanie się. Myślę, że może być to problem torfu. Gdyż w ogrodniczym kupiłem torf "Dla iglaków i innych roślin kwaśnolubnych wzbogacony mikro elementami i nawozami organicznymi"<był to jedyny torf w moim mieście>. Ale mam także podejrzenia że mogłem przelać roślinę.

zdjcia0082ki1.th.jpg

A to liście.

zdjcia0083ot7.th.jpg

zdjcia0084pe8.th.jpg

zdjcia0085qe0.th.jpg

PS. Zdjęcia robione komórką potem dodam cyfrówką gdzyż chwilowo jej nie mam.

Edytowane przez .::Tomek::.
Odnośnik do odpowiedzi

Nie zamawiaj z nikąd bo szkoda kasy nie bierz z torfowiska bo nie wiadomo co z nim przyniesiesz. Najlepiej poszukaj po kwiaciarniach badz marketach torfu o ph 3-5,5 bez nawozow itp. i to wszystko. Ale z tego co mi się wydaje to po prostu stare liście albo za mało światła, tamta ziemia raczej nie powinna zaszkodzić.

Odnośnik do odpowiedzi

No możliwe że za mało światła ostatnio słońce u mnie mało świeciło a niczym nie doświetlałem. I jak już pisałem w m,ojej okolicy nie ma żadnych innych torfów w kwiaciarniach :(

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.