Skocz do zawartości

Wiosenna Wystawa Kwiatów I Ogrodów W Wpkiw W Chorzowie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Już za tydzień w Chorzowie wystawa oraz kiermasz kwiatów. Poniżej dokładne informacje na temat wystawy:

Miasto: Chorzów

Data: Piątek, 16-05-2008 - Poniedziałek, 19-05-2008

Godziny otwarcia:

Piątek, Sobota, Niedziela – 9.00- 20.00

Poniedziałek – 9.00-19.00

Bilety:

- normalny – 6,00 zł,

- ulgowy/grupowy – 4,00 zł.

Miejsce:

Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku im gen. Jerzego Ziętka SA [więcej informacji]

41-501 Chorzów, Al. Różana 2

tel. (32) 349 83 62

Kto z was się pojawi ? Czy ktoś ma zamiar sprzedawać rośliny owadożerne, ja z chęcią kupiłbym jakieś muchołówki, kapturnice.

Najprawdopodobniej będę na wystawie w sobotę około godziny 16.

Edytowane przez Sevil
Odnośnik do odpowiedzi

ja tam bede xD i zamiezam kupic sobie muchoowke ;D moze bedzie tam jaksi fajny okaz ;D w tamtym roku kupilem bardzo łądna kapturnice oraz D.capensis alba xd poozdro

Edytowane przez Arni321
Odnośnik do odpowiedzi

Napisano (edytowane)
co tam bedzie ciekawego?

Więcej informacji możesz znaleźć pod tym adresem: KLIK lub KLIK

Natomiast jeśli chodzi o rośliny owadożerne to sam nie mam pojęcia, dlatego stworzyłem ten temat.

Edytowane przez Sevil
Odnośnik do odpowiedzi

ja tam widzalem ostatnio :capensis alba,capensis broad leaft, N.Ventrata,duzo D.red green :D:D oraz kapturnice S. purpurea i jeszcze jakas inna ale nieznam jej odmiany ;D cos w rodzaju mitchelina x farmanii ;P kijek ;)

Edytowane przez Arni321
Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobre wiadomości, przepraszam, że tak późno informuję, ale dopiero dziś mieliśmy 100 % pewności, wszstko przez brak czasu, jak zwykle.

Pojawimy się na wystawie w Chorzowie wraz ze Sosnowieckim Kołem Miłośników Orchidei :) Akcent mięsożerny będzie można dostrzec w tylnej części 'kapelusza', obok drzewa epifitycznego i małego oczka wodnego z fontanną ;) Z tego co dziś widzieliśmy na przygotowaniach wystawa zapowiada się naprawdę atrakcyjnie, zarówno ze strony ogrodniczej, jak i florystcznej, tym bardziej, że nad układem kompozycji czuwają najlepsi specjaliści.

Dla chętnych polecam niebywałą ciekawostkę : II Mistrzostwa w rwaniu chwastów na czas :D Zawody jak najbardziej autentyczne, niestety nie mam informacji co do dokładnego terminu, ale rzecz jest warta zainteresowania :)

Jeżeli chodzi o kiermasz, pojawimy się z mięsożerami, niestety nie będziemy mieli zbyt dużej powierzchni wystawowej z powodów odgórnych, ale za to, jeżeli nic się nie zmieni nasze stoisko będzie się znajdować pod zadaszeniem, w tylnej części 'kapelusza' nieopododal aranżacji SKMO. Nie powinno być więc kłopotów ze znalezieniem nas, w przypadku zmiany sytuacji postaram się o tym poinformować. Niestety w piątek nie będziemy mogli przyjechać, ale zapraszam w sobotę, niedzielę, a najprawdopodobniej także w poniedziałek.

Chętnie odpowiemy na ew. pytania, niestety kontakt internetowy może być utrudniony z powodu pracy na wystawie dlatego podaję tel. : 512 467 763 lub 692 893 140 (Mateusz).

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie !

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.