tomislav1ster Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Czy wytworzenie młodej roślinki na pędzie kwiatowym to normalne ?? Moja koleżanka przesłała mi fotki. Nie widziałem czegoś takiego jeszcze . KLIK KLIK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevil Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Wygląda mi to na mutację pędu kwiatowego, może i normalne to nie jest ale czasem występuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Takie zjawisko nazywa się false vivipary (nie wiem, czy jest polska nazwa). Zdarza się czasem u roślin owadożernych (i nie tylko). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Zgadza się, co prawda nie wiem jak się to nazyw ale nie jest to mutacja. Trafia się coś takiego przy rosiczkach, muchołówkach (innych nie widziałem). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi