whitefrog Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Ja, niestety, nie dam rady Szkoda, ale i tak wielkie dzięki za daną mi szansę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 1 Sierpnia 2008 Share Napisano 1 Sierpnia 2008 Być może ja dam radę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poll Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Przepraszam za post pod postem, ale mam ważne pytanie. Co z gatunkami, które żyją w terenach zabudowanych ? Przykładem jest kopciuszek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 4 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2008 Powiedzmy, że są wyjątki, kiedy jakiś gatunek upodobał sobie środowisko ludzkie. Np. kawka, albo kociuszek. Niektóre gatunki to wręcz mają w nazwie jak wróbel domowy Passer domesticus. Ale np. nie chcę zdjęć szarotki alpejskiej w czyimś ogródku, albo czegoś innego zawleczonego. Dopóki jest to w granicach norm natury, to okay. Jak komuś smardze rosną na trawniku, to raczej ich sobie nie posadził. Ale ciągle dobrze by było robić fotografię tak, aby nie było w tle widać całego domu z rodzinką. ;-) Poza tym ktoś ma zamiar sfotografować kopciuszka? Życzę powodzenia! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 10 sierpnia jade na waakcje ;p fajnie, moze tam zdaze cos fotografować a jak nie to dam to co mam ;p mam nadzieje ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 6 Sierpnia 2008 Share Napisano 6 Sierpnia 2008 ja tak samo tyle, że 9 sierpnia do Zakopanego jade i mam nadzieje spotkać tam tłustosze alpejskie może wtedy coś sfotografuje . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 i jak tam co tam z tym konkursem > sorki ze post pod postem ale ciekawy jestem co tam z tym konkursem Cephal jesli mozesz to odpisz ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Sierpnia 2008 Share Napisano 24 Sierpnia 2008 Cefalotus przygotowuje się teraz do egzaminu, wyniki poznamy zapewne po tymże egzaminie, czyli po 1 września. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 oki czekam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Mam nadzieję, ze mnie za ten konkurs nie zgnębicie, ale nie wyszedł on ogólnie jak chciałem. Zgłosiło się w miarę fajnie kilka osób, nie narzekam, jestem zadowolony. Aczkolwiek najpierw forum było zawieszone na tydzień, więc przedłużałem, potem musiałem wyjechać uczyć się do egzaminu poprawkowego, który dzięki Bogu zdałem, bo inaczej byście mnie do końca września nie usłyszeli. ;-) Potem wpadłem na Słowację, a utknąłem 3 dni w Zakopanym.. W końcu jestem w domu, nie śpiąc od ponad dwóch dni piszę wyniki tego konkursu. Słusznie mnie Szamanka gnębiła. Mogłem ogłosić wyniki, chociażby dlatego, aby nie trzymać w niepewności was wszystkich za co najmocniej przepraszam. Jutro dodam zdjęcia i więcej opisów. Dzisiaj tylko miejsca i gatunek ze zdjęcia. I. MichaU-M2 zdjęcie kotewki wodnej z pobliskich zbiorników wodnych II. herbalski - świetne ujęcie rojnika pospolitego III. michcup - zdjęcie tłustosza alpejskiego Żeby nie było, ze kogoś faworyzowałem, to miałem dylematy przy określeniu miejsca III, i zasięgnąłem porady osoby postronnej, aby upewnić się w wyborze. Następnym razem, a następny konkurs na pewno będzie, postaram się, aby wszystko odbyło się w terminie. Jednak, aby tak się stało, nie możecie tak zwlekać z nadsyłaniem zdjęć na ostatnią chwilę. Kto chce, niech napisze mi na PW, jak uważacie czy konkurs: "Grzyb jadalny, niejadalny, trujący." Miałby wzięcie? Nie piszcie tutaj, albo jak będzie potrzeba założę nowy temat, w którym przedyskutujemy ten pomysł, albo inne wasze propozycje. Oczywiście byłby temat z identyfikacją grzybów, bo to na pewno sprawi wielu ogromne kłopoty. Ja wam na dzisiaj mówię dobranoc i słaniam się do spania. Cześć! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 A oto obiecane zdjęcia zwycięzców: I. Miejsce - MichaU-M2 - kotewka orzech wodny Trapa natans sfotografowana niedaleko miejsca zamieszkania. II. Miejsce - herbalski - rojownik pospolity Jovibarba sobolifera ujęty na wapiennych skałach w okolicy Mirowa na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej III. Miejsce - michcup - tłustosz alpejski Pinguicula alpina z Tatrańskiego Parku Narodowego Teraz szczęśliwych zwycięzców proszę o zgłoszenie się z adresami o odbiór nagród. Najlepiej podać kolejność nagród preferowanych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 a bedzie taki drugi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbalski Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Hura!, hura!, hura! . Wielkie dzięki, adres wysyłam na PW. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Wielkie dzięki za 3 miejsce yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah yeah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 Cephalotus A mógłbyś zamieścić zdjęcia wszystkich uczestników konkursu? Z góry wielkie dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi