Skocz do zawartości

Jaki Aparat

ITON

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie - zamierzam zakupić aparat fotograficzny - co by można było fajne zdjęcia "makro" porobić

- co polecacie - lub czym wy robicie zdjęcia - myślę że do 2000 zł moge dać

dzieki

Odnośnik do odpowiedzi

Robię zdjęcia Minoltą Z2 super makro od 3cm daje juz całkiem niezły efekt, następne modele tej firmy mają już makro od 1cm. Za swój dałam jakieś 300zł jesli dobrze pamiętam na allegro.

Jak dla mnie bardzo fajny aparacik, jak ktos lubi moze się przysłona i czasem naświetlania pobawić, a jak sie nie ma ochoty to są tryby automatycznie ustawiające się. Jedyny minus to maleńki wyświetlacz, ale w nastepnych modelach już chyba jest coraz lepiej.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość zioło

Ja mam Canona S3 IS i jestem bardzo zadowolony. Do bardzo dużych powiększeń używam "specjalnych dodatków". Dokupiłem do niego tulejkę i pierścień odwrotnego mocowania. Ze starego Zenita wykręciłem obiektyw i montuję go odwrotnie do Canona. Efekty są naprawdę niezłe. Trzeba tylko mieć trochę cierpliwości przy ustawianiu głębi ostrości, bo przy dużych powiększeniach jest ona bardzo mała. Przydaje się też stabilizacja obrazu.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Panasonic Lumix DMC-FZ8, za którego z pokrowcem i kartą 2GB zapłaciłem lekko ponad 1200zl. Pomogl mi przy wyborze user o nicku MariuszG dawniej pod nickiem SETH podbij do niego, byc moze i Ci pomoze ;-)

Odnośnik do odpowiedzi

Też używam Lumix'a FZ8 - sprzęt jest genialny. Makro wychodzi bez jakichkolwiek zniekształceń, poza tym ma jeszcze funkcję telemakro. Jedyną wadą tego sprzętu jaką zauważyłem są szumy przy czułości matrycy powyżej 400ISO chociaż to podobno w każdym aparacie występuje na wyższych czułościach. Ogólnie polecam ten aparacik lub może jakąś jego nowsza wersje... lepsza już chyba tylko może być jakaś lustrzanka ;)

Fotki w moim profilu na imageshack.us są robione tym aparatem, wiec jak chcesz zobaczyć jak wychodzą to zapraszam.

Odnośnik do odpowiedzi

Dodał bym bierz takiego na baterie i akumulatorki bez akumulatorka dedykowanego no i przynajmniej z zoomem optycznym 3 nie patrz na zoom cyfrowy bo ten jest bez użyteczny.

Po zdrówka Wiesiek.

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wydawać tyle kasy, jak tańszym aparatem spokojnie można robić ładne foty smile.gif Np. moja siostra używa Olympus SP-550 i jest zadowolona smile.gif

Dać optymiście tonę gnoju, to zacznie szukać konia. Ładne, a dobre to różnica. Kolega twierdzi, że mp3 z dźwiękiem mono za 40 zł jest świetne. Mnie dźwięk nie podoba się w mp3 za 300zł, bo jest za mało przestrzenny. To znaczy, że ta za 40zł jest lepsza ? Nie. Ta droższa zmiata ją na kolana, ale to zależy od użytkownika. Jednemu wystarczy aparat za 200 zł firmy 'no name' innemu nie wystarczy cyfrówka za 1500zł, bo woli mieć lustrzankę. Więc takie stwierdzenia są nie na miejscu.

Odnośnik do odpowiedzi