ITON Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 jak w temacie - zamierzam zakupić aparat fotograficzny - co by można było fajne zdjęcia "makro" porobić - co polecacie - lub czym wy robicie zdjęcia - myślę że do 2000 zł moge dać dzieki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Robię zdjęcia Minoltą Z2 super makro od 3cm daje juz całkiem niezły efekt, następne modele tej firmy mają już makro od 1cm. Za swój dałam jakieś 300zł jesli dobrze pamiętam na allegro. Jak dla mnie bardzo fajny aparacik, jak ktos lubi moze się przysłona i czasem naświetlania pobawić, a jak sie nie ma ochoty to są tryby automatycznie ustawiające się. Jedyny minus to maleńki wyświetlacz, ale w nastepnych modelach już chyba jest coraz lepiej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Po co wydawać tyle kasy, jak tańszym aparatem spokojnie można robić ładne foty Np. moja siostra używa Olympus SP-550 i jest zadowolona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 a moja siostra używa nikona jakiegośtam z jakimśtam specjalnym obiektywem...a raczej, takie pytania zadawaj na www.plfoto.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 a moja siostra używa nikona jakiegośtam z jakimśtam specjalnym obiektywem Bardzo dobra wypowiedz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ja mam Canon IXUS 75 i z pełnym osprzętem czyli kartą kingstona 2Gb pokrowcem zapłaciłem równe 1000zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zioło Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ja mam Canona S3 IS i jestem bardzo zadowolony. Do bardzo dużych powiększeń używam "specjalnych dodatków". Dokupiłem do niego tulejkę i pierścień odwrotnego mocowania. Ze starego Zenita wykręciłem obiektyw i montuję go odwrotnie do Canona. Efekty są naprawdę niezłe. Trzeba tylko mieć trochę cierpliwości przy ustawianiu głębi ostrości, bo przy dużych powiększeniach jest ona bardzo mała. Przydaje się też stabilizacja obrazu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ja mam Panasonic Lumix DMC-FZ8, za którego z pokrowcem i kartą 2GB zapłaciłem lekko ponad 1200zl. Pomogl mi przy wyborze user o nicku MariuszG dawniej pod nickiem SETH podbij do niego, byc moze i Ci pomoze ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 15 Maja 2008 Autor Share Napisano 15 Maja 2008 dziekuję wszystkim za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Też używam Lumix'a FZ8 - sprzęt jest genialny. Makro wychodzi bez jakichkolwiek zniekształceń, poza tym ma jeszcze funkcję telemakro. Jedyną wadą tego sprzętu jaką zauważyłem są szumy przy czułości matrycy powyżej 400ISO chociaż to podobno w każdym aparacie występuje na wyższych czułościach. Ogólnie polecam ten aparacik lub może jakąś jego nowsza wersje... lepsza już chyba tylko może być jakaś lustrzanka Fotki w moim profilu na imageshack.us są robione tym aparatem, wiec jak chcesz zobaczyć jak wychodzą to zapraszam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faja Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Dodał bym bierz takiego na baterie i akumulatorki bez akumulatorka dedykowanego no i przynajmniej z zoomem optycznym 3 nie patrz na zoom cyfrowy bo ten jest bez użyteczny. Po zdrówka Wiesiek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Jeśli chcesz mieć fotki mniej więcej takiej jakości... http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Galeria...yzon-t7346.html ...proponuje Nikon D80 z obiektywem do zdjęć makro... więcej na www.plfoto.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Po co wydawać tyle kasy, jak tańszym aparatem spokojnie można robić ładne foty smile.gif Np. moja siostra używa Olympus SP-550 i jest zadowolona smile.gif Dać optymiście tonę gnoju, to zacznie szukać konia. Ładne, a dobre to różnica. Kolega twierdzi, że mp3 z dźwiękiem mono za 40 zł jest świetne. Mnie dźwięk nie podoba się w mp3 za 300zł, bo jest za mało przestrzenny. To znaczy, że ta za 40zł jest lepsza ? Nie. Ta droższa zmiata ją na kolana, ale to zależy od użytkownika. Jednemu wystarczy aparat za 200 zł firmy 'no name' innemu nie wystarczy cyfrówka za 1500zł, bo woli mieć lustrzankę. Więc takie stwierdzenia są nie na miejscu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 witam dzieki jeszcze raz za odpowiedzi zastanawiam się pomiędzy Nikon D80, a Canon 400D - zobaczymy jeszcze raz dzieki za rady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 a wie ktoś jakim aparatem (ew jaki do tego obiektyw) zdjęcia robi nepenti?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi