Gość Ziom-91 Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Wiem że to forum owadożerne ale napewno są tu też jacyś specjaliści od kaktusów . Mam takie pytanie otóż czy opuncja figowa jest samopylna czy nie? szukałem na necie i nic nie znalazłem a na innych forach zakładałem ten temat i nikt mi nie odpisał . Z góry dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Mam pomysł. Po prostu spróbuj zapylić. Jeśli jest samopylna, to i tak sie zapyli, jeśli nie zapylisz ją ty... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Niedawno coś mi się obiło o uszy, że kwiaty jakiejś opuncji są samopylne tylko pod koniec lata i wczesną jesienią. Nie wiem o jaką opuncje chodziło. Najlepiej zrób jak Skolilaj napisał, jeśli nie jest rozdzielnopłciowa powinno zadziałać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi