Skolilaj Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Marzy mi się zamówić w Bohemica Plants muchołówkę Dionaea Muscipula all red. Jest trudna w hodowli? I czy jeszcze Drosera adelae jest trudna, żeby tematu drugiego nie robić... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Tak samo trudna jak typical, czy dutch Adelae potrzebuje bardzo wysokiej wilgotności lub duzo swiatła, ale wtedy ma paskudny kolor i jajowate liście, jesli potrafisz zapewnić warunki to nie jest trudna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 16 Maja 2008 Autor Share Napisano 16 Maja 2008 Tak samo trudna jak typical, czy dutch Czyli? - nie znam się na muchołówkach. Żeby nie zakładać tematu nowego tematu poleććie mi jakąś rosiczkę "red", która jest łatwa w hodowli najlepiej tropikalną i jeszcze jakąś muchołówkę... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Capensis all red Oblancelota jest bardzo ładna. Muchołówka all red jest tak samo trudna, jak każda inna niewydziwiana odmiana, dla jednego prosta, dla drugiego trudna. Dla mnie prosta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Przy muchołówkach "red" coś tam jest o tyle trudniej, że po prostu trudniej uzyskać w pełni wybarwioną rośline. I tu ciekawostka według mnie ORGINALNA red-dragon wybarwia się nawet bez dobrego światła ale z tym co się ostatnio spotkałem to same jakieś klony już tej odmiany zostały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi