Skocz do zawartości

Czy Trudne W Hodowli?

Skolilaj

Rekomendowane odpowiedzi

Marzy mi się zamówić w Bohemica Plants muchołówkę Dionaea Muscipula all red. Jest trudna w hodowli?

I czy jeszcze Drosera adelae jest trudna, żeby tematu drugiego nie robić... :P

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo trudna jak typical, czy dutch :)

Adelae potrzebuje bardzo wysokiej wilgotności lub duzo swiatła, ale wtedy ma paskudny kolor i jajowate liście, jesli potrafisz zapewnić warunki to nie jest trudna.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak samo trudna jak typical, czy dutch :)

Czyli? - nie znam się na muchołówkach.

Żeby nie zakładać tematu nowego tematu poleććie mi jakąś rosiczkę "red", która jest łatwa w hodowli najlepiej tropikalną i jeszcze jakąś muchołówkę... :P

Odnośnik do odpowiedzi

Capensis all red :D Oblancelota jest bardzo ładna.

Muchołówka all red jest tak samo trudna, jak każda inna niewydziwiana odmiana, dla jednego prosta, dla drugiego trudna. Dla mnie prosta :)

Odnośnik do odpowiedzi

Przy muchołówkach "red" coś tam jest o tyle trudniej, że po prostu trudniej uzyskać w pełni wybarwioną rośline. I tu ciekawostka według mnie ORGINALNA red-dragon wybarwia się nawet bez dobrego światła ale z tym co się ostatnio spotkałem to same jakieś klony już tej odmiany zostały.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.