bzyki Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 (edytowane) Zdjęć nie ulepszałem w żadnym programie. Pinguicula laueana D.M Southwest giant D.M Sawtooth Kapturnica x Juthatip soper Drosera spatulata Pływacz calycifida Tłustosz gypsicola x moctezumae Kwiat Drosery capensis nidiformis red D.M Sawtooth jedno ze zdjęć do konkursu rośliny miesiąca Nepenthes x Ventrata proszę o wskazówke czy to normalne że żółkną mu liście? Po ucięciu, pozostałości po liściu staja się szare i sprawia to wrażenie że przy uciętej części liścia pnącze gnije, czy tak może sie stać? Darlingtonia Większość roślinek Purpurowa D.M Red piranha D.M Low giant D.M Southwest giant Edytowane 15 Maja 2008 przez bzyki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Piękne rośliny. Pozazdrościć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Coś pięknego! Zazdroszcze Ci pięknych roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 15 Maja 2008 Share Napisano 15 Maja 2008 Rośliny super. A co do dzbanka to nie powinien stać w wodzie. Pewnie gniją mu korzenie i dlatego liście żółkną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 szkoda, ze jak nie mam takiego duzego parapetu ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 No, no... Rosliny ladne, bardzo ladne. Pozazdroscic! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brayan Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Naprawdę ładne, ale czy mi się wydaje czy dzbanecznik stoi w wodzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Maja 2008 Share Napisano 16 Maja 2008 Tez mi się tak wydaje, a poza tym keramzytu jest za mało żeby dał jakiś efekt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 (edytowane) fajne roslinki Edytowane 17 Maja 2008 przez Quintessence Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 czym sie rozni jedno od drugiego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 a ty tą darlingtonie to w czym trzymasz ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 Z tego co widać jest to żywy mech torfowiec ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 tak wiem wiem że to jest mech ale chodzi o coś innego bo ta kobra jest jakby w jakiejś szklance i sie tak zastanawiam co to jest ?? bo może i moją bym w takie coś wsadził i wtedy dobra wilgotnośc by była Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 17 Maja 2008 Share Napisano 17 Maja 2008 w sumie roznica w nazwie xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 (edytowane) Darlingtonia w słoiku to była konieczność, która spowodowana była nagłym atakiem grzyba (częsty powód zgonów darlingtonii), grzyb rozwijał się szybko, więc czym prędzej przesadzałem odrosty do czego popadnie z braku doniczek. Jak widać na zdjęciu darlingtonia świetnie sie rozwija, więc niema sensu jej przesadzać. Kolejne fotki: purpurowa mutacja regurala muchołówka niezbyt ładna bo źle zimowana Rosiczka okrągłolistna Heliamphorki ponownie x juthatip soper Muchołówki Edytowane 18 Maja 2008 przez bzyki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi