Szarik Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Witam dziś dotarła do mnie długo oczekiwana muchołówka Giant już podlana siedzi sobie spokojnie w doniczce jest jak na razie mała i tu moje pytanie ile mniej więcej czasu zajmuje muchołówce "wyrosnąć" i wykształcić odpowiednio duże pułapki? prosiłbym także o jakieś porady/uwagi/ostrzeżenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gula1708 Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 To zalezy od tego jak dobre warunki jej zapewnisz. Roslinka potrzebuje teraz sporo slonca. Daj jej czas na zaaklimatyzowanie sie. Moja mucholowka dosyc szybko zaczela wypuszczac spore pulapki (chociaz nie jest to Giant)....chociaz slyszalam tez opinie, ze Giant dosyc wolno rosnie, ale nie wiem czy to prawda. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 ja mam gianta, w szybkości rozwoju nie odstaje od od reszty moich muchołówek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gula1708 Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 wiec jak widzisz, to czego potrzebuje teraz Twoja muchołowka to sloneczko, sloneczko i bedzie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szarik Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 dzięki za odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 słoneczka no i wody oczywiście czystej )) powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Witam dziś dotarła do mnie długo oczekiwana muchołówka Giant już podlana siedzi sobie spokojnie w doniczce jest jak na razie mała i tu moje pytanie ile mniej więcej czasu zajmuje muchołówce "wyrosnąć" i wykształcić odpowiednio duże pułapki? prosiłbym także o jakieś porady/uwagi/ostrzeżenia Odopwiedź tak konkretna jak pytanie: ODPOWIEDNIO DŁUGO. wszystko zalerzy od warunków jakie zapewnisz + 2 lata PORADA : poczytaj forum a wszystko znajdziesz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 Witaj, zajrzyj TUTAJ, ogolnie polecam Ci tak zwane Wikipenti. pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
august Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 u mnie muchołówka "stoi",bardzo powoli rośnie,w przeciwieństwie do innych moich roślinek.Byc może dlatego,że są starsze.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi