4rafko4 Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 (edytowane) Tak jak w temacie co zrobic by wzeszly te oto rosiczki: Drosera Paradoxa Drosera Bulbosa Drosera Glanduligera Drosera Trinervia Wiem ze sa trudne w hodowli ale napewno ktos mi pomoze czekam na odp ??? Edytowane 23 Maja 2008 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Woźny Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Drosera Paradoxa i Drosera Trinervia normalnie wschodzą , potrzeba dużo słońca, pozostałych dwóch nie wysiewałem Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Jeśli Ci nie chcą wschodzić to może spróbuj moczyć nasiona w roztworze GA3 przed posianiem. Czysty GA3 raczej ciężko dostać ale jest dużo stymulatorów wzrostu zawierających ten związek, dostępnych w wielu ogrodniczych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 25 Maja 2008 Autor Share Napisano 25 Maja 2008 Jeszcze ich nie posialem :/ A co do ich wzrostu jakie powinny miec warunki by normalnie rosly gdy juz beda wygladaly jak rosliny ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Takie jak np. Capensis- Woda w podstawce i słońce wystarczą (jakiś owad od czasu do czasu nie zaszkodzi a jak owadów nie ma to pyłek kwiatowy) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Myślę cerberus ze to jednak trochę bardziej skomplikowane w hodowli z nasion gatunki Bulbosa to bulwiasta, w miarę chłodno i dużo swiatła, z tego co słyszałam bulwiaste warto poddać ciepłej stratyfikacji, ale się upewnij. Glanduligera wygląda na pigmejkę, zapytaj jkwiatka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 Moze cos wiecej ktos powie Wolabym wiedziec wszystko zawczasu ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Trza się było najpierw dowiedzieć co wogóle kupujesz, ot co. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 Ja doskonale wiedzialem co kupuje, a ze to forum jest odtego wiec zadalem takie pytanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Cytat Glanduligera wygląda na pigmejkę, zapytaj jkwiatka Jakies info o niej postaram sie dac jutro bo dzis juz mi sie pisac nie che Jutro tego posta zedytuje i dam info o niej jakies Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 szamanka napisał: Glanduligera wygląda na pigmejkę, zapytaj jkwiatka Tak to pigmejka. Jednoroczna, samopylna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 30 Maja 2008 Autor Share Napisano 30 Maja 2008 Oki wiec czekam ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 jak chcesz tej pigmejki opracowanie to odezwij sie do mnie to Ci podesle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4rafko4 Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 (edytowane) Wkoncu przyszly nasionka Yupi ;] Edytowane 13 Czerwca 2008 przez 4rafko4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi