Skocz do zawartości

Woda Źródlana

Cubon

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie...

Niedawno znalazłem strumień w lesie. Mieszkam niestety na wsi <_< ,i myślę że żadnych zanieczyszczeń w tym strumieniu nie ma . Jak myślicie można używać tej wody do podlewanie muchołówki ? Używałem jej przez jakieś 3 tygodnie i po roślinkach nic nie widać zęby coś sie działo nie tak :)

Chyba taka woda lepsza niż z kranu ? :P

Jakie jest wasze zdanie? :)

Odnośnik do odpowiedzi

Woda do podlewania owadożwrów powinna być miękka i pozbawiona maksymalnie soli mineralnych ...

Najlepsza jest destylka ew. deszczówka lub przegotowana i odstana.

Napewno ta woda z tego ''źródełka" na dobre jej nie wyjdzie ...

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mieszkasz na wsi to spokojnie możesz podlewać deszczówką bo nie będzie zanieczyszczona :D

Jeśli chodzi o wodę źródlaną to nie polecam bo pewnie jest bardzo bogata w minerały

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem doświadczonym hodowcą i dlatego pytam tutaj o opinie innych , gdybym wiedział lepiej nie zakładałbym nowego tematu...

Zależy mi na dobru roślin dlatego chcę sie dowiedzieć dlaczego jest wszystko OK i co będzie później...

No to dzięki :)

To natychmiastowo zmieniam wodę huh

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam ... W śniegu jest mase zanieczyszczeń ... Poprostu w zimie ludzie palą w piecach i dym opada na śnieg ... W lecie ten problem jest mniejszczy (nie chodzi o śnieg :) tylko o mniejszą emisję dymu z indywidualnych domów)

Łatwo sprawdzić jak bardzo zanieczyszczony jest śnieg rozpuszczając go ... Oczywiście nie zobaczysz wszystkich zanieczyszczeń ...

Nie polacem ...

M-M2

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o tym?

Miękka, ale czy czysta? Zresztą... po co kombinować?? i tak nie natopisz tego tyle, żeby podlać tym rośliny, zwłaszcza w taka pogodę jak zapowiada się teraz... Woda bardzo szybko paruje.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, krotko mowiac jest to zjawisko resublimacji pary wodnej w lod. Fizyki w szkole nie bylo? :P

Taka woda sie nadaje, ale nie bedziecie jej miec duzo, no chyba ze macie jakies niesprawne zamrazarki...

pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.