Muchołówka xD Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam słyszałem że warto trzymać swoje "potwory" w akwarium w którym jest lepsza wilgotność. Mój plan jest taki aby w akwarium jeszcze nie wiem jak dużym zamontować 1-2 półeczki drewniane i pod każdą lampkę. -Czy jest to dobry pomysł? Jakieś sugestie? -Czy trzymanie roślinek w takiej szklarni ma dużo plusów dla roślin? -Czy oświetlenie jakieś specjalne czy wystarczy zwykła żarówka? Jeśli na te pytania są odpowiedzi na innych tematach to sorry! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozii Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Witam słyszałem że warto trzymać swoje "potwory" w akwarium w którym jest lepsza wilgotność. Mój plan jest taki aby w akwarium jeszcze nie wiem jak dużym zamontować 1-2 półeczki drewniane i pod każdą lampkę. Generalnie to i tak i nie, nie bo kapturnice, mucholowki i tlustosze, oraz ogromna czesc rosiczek, sie nie nadaja bo nie potrzebuja wyzszej wilgotnosci... Deska to chybiony pomysl, podwyzszysz wilgotnosc i bedziesz mial ladna plesn na desce, a jezeli to bedzie plyta to ci ladnie napecznieje. Niby lakierowanie pomaga ale lepiej uzyj tworzywa sztucznego. -Czy jest to dobry pomysł? Jakieś sugestie? Sugestie sa takie zebys popatrzyl na forum bo opisanie tego zajelo by baaaaardzo duzo miejsca. -Czy trzymanie roślinek w takiej szklarni ma dużo plusów dla roślin? Dla tych, ktore potrzebuja wilgotnosci ma naprawde spory plus ;-) dla tych ktore nie potrzebuja ma obojetny, lub troche negatywny... -Czy oświetlenie jakieś specjalne czy wystarczy zwykła żarówka? Mozesz zastososowac specjalistyczne oswietlenie, to tez sporo wiedzy do opanowania. Jeśli na te pytania są odpowiedzi na innych tematach to sorry! Pozwolisz ze zostawie to bez komentarza ;-) pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muchołówka xD Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Acha dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi