Krempy Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 (edytowane) Witam. co potrzeba tej muchołówce, żeby szybko urosła i dobrze się miała? z góry przepraszam za słabą jakość zdjęć. Edytowane 27 Maja 2008 przez Krempy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Po co te kamienie? Dużo światła i wody destylowanej w podstawku. No i oczywiście kwaśnego torfu w doniczce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 szybko nie zawsze oznacza zdrowo !!! przede wszystkim woda w podstawce, (np. destylowana) dużo słońca, dobrej klasy torf - a wówczas roślinka napewno będzie zdrowo rosła p.s. i nie dokarmiaj - to ani nie przyspieszy wzrostu roślinki, ani nie jest konieczne.... a po co ci te kamienie ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krempy Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 (edytowane) Witam. co potrzeba tej rosiczce, żeby szybko urosła i dobrze się miała?z góry przepraszam za słabą jakość zdjęć. Edytowane 27 Maja 2008 przez Krempy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krempy Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Kamyczki są dla ozdoby. Użyłem ziemi, tej, którą dostałem od sklepu rosliny-owadozerne.pl. Gdzie kupić wodę destylowaną? Pozdrawiam. Patryk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 To samo co muchołówce czyli swiatło, woda i torf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 A po co te kamienie czy coś podobnego w doniczce ?? ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 W markecie jest demineralizowana na dziale samochodowym, to to samo. Dokarmianie przyspiesza wzrost, nawet jeśli niektórym się wydaje, że nie, widac to szczególnie na siewkach, ale jednak. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 wodę możesz kupić na cpn, w tesco - to woda do np żelazek, akumulatorów itp... - nazywa się też demineralizowana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krempy Napisano 27 Maja 2008 Autor Share Napisano 27 Maja 2008 Kamyczki są dla ozdoby. Użyłem ziemi, tej, którą dostałem od sklepu rosliny-owadozerne.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 To wyciąg lepiej tą ozdobę ... Z czasem zamineralizują Ci torf i bedziesz miał problemy z rosliną ... Chodź to capensis ... Ale lepiej dmuchać na zimne ... Na przyszłosć odwracaj fotki przed dodaniem ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi