niedobrykrzysiu Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 (edytowane) Te drewienka wstawiłem, żeby pułapki się nie zawilgociły od wilgotnego podłoża. Te patyki wydają się być suche. Może powinienem wstawić coś z tworzywa sztucznego? Proszę o radę. Edytowane 29 Maja 2008 przez koma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Słoik był zbędny, patyki też. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedobrykrzysiu Napisano 28 Maja 2008 Autor Share Napisano 28 Maja 2008 (edytowane) A patyki są po to żeby pułapki nie dotykały wilgotnego torfu. Edytowane 29 Maja 2008 przez koma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Pułapki jak najbardziej mogą dotykać torf, nic im się od tego nie stanie. Drewienka są całkowicie zbedne, aczkolwiek neutralne, w naturze muchołówki tez mają wokół mnóstwo patyków i innych takich. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 (edytowane) A ja mam male pytanie... Chce na wierzch nasypać piasku tak by duże pułapki nie cisneły się w doniczcie. Wziełam narazie podnioslam je lekko drucikami Tylko zauwazylam ze mam pełno małych pułapek pod tymi dużymi. Czy im nie zaszkodzi piasek jak troche naleci im do środka 'jamy'. Czy jednak zostawic z 0.5 cm odleglosci od piasku? A może podsypać pod nie odropine piasku? Edytowane 29 Maja 2008 przez koma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Pułapek w żadne sposób nie musisz podnosić, wręcz można je w ten sposób uszkodzić. Usuń druciki, są zbędne, roślina sobie poradzi:) Nie podsypuj też piaskiem. Jedyne co można zrobić to wyjąć roślinę w bryle torfu, i dołożyć go trochę przy dnie. Piasku tam nie dajemy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi