Skocz do zawartości

Przesadzanie Olbrzyma

janoz5

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką muchołówkę co kupiłem w OBI i teraz nie wiem czy one się rozmnożyły bo listki rosną tak że jeden łapie drugiego, więc tak myślę że trzeba by ją było przesadzić

I mam pytanie:

Czy korzenie trzeba odplątywać?

PS.Postaram się wrzucić zdjęcie

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Trudno powiedzieć bez zdjęcia, jeżeli jest kilka miejsc z których wyrastają liście to z pewnością nie jest to jedna roślina i należałoby przesadzić. Co do samego przesadzania - należy najpierw oddzielić podłoże od rośliny, korzenie nie będą raczej splątane ze sobą - trzeba tylko delikatnie oddzielić od siebie bulwy.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na twoim miejscu bym jej nie rozsadzał:] Najwyżej przesadziłbym do większej doniczki żeby miały więcej miejsca. Muchołówka fajnie wygląda jak jest taka wielka i "gęsta". A jak ci pułapka wchodzi w inną pułapkę to przecież można ją troche przesunąc w inne miejsce jak rośnie i puścić ja dalej żeby rosła obok.

Odnośnik do odpowiedzi

janoz5 napisał:
a to mogę zostawić tą starą ziemię? <_<

torf... możesz, ale i tak musisz kupić więcej, bo podejrzewam, że nie starczy Ci tego torfu na tyle doniczek. Jak dobrze wiedzę to będą potrzebne minimum 3, ale mogę sie mylić, bo naprawdę są gęsto posadzone ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.