1w0na Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Kilka dni temu dostrzegłam że u mojej regular pojawił się nowy stozek wzrostu. Być moze sie bulwa rozdzielila... ale mam co do tego wątpliwości. Zastanawiam się czy jest możliwość by pulapki urosły na ucietym pędzie kwiatowym? Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Masz nową roslinke A moim daniem pułapki nie mogą rosnąć na odciętym pędzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Hmm.... teraz zastanawiam się nad jej przesadzeniem tylko ze względu żeby wygiągnąć tą bulwe, bo stożek się pojawił w niedogodnym miejscu. huh (Na tej fotce widać jeden mały listek) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 Wczesna faza podziału, nie trzeba jeszcze przesadzać rośliny - poczekaj troszkę aż jeszcze urośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 2 Sierpnia 2008 Share Napisano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) To dobrze, bo teraz nie czuje się na siłach zabierania się za przesadzanie... ------------------------ A ile proces rozdzielenia trwa? huh Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Musze poznać opinie osób drugich... Jako że ja lubie dżungle w doniczce (właściwie to nie chce ich rozdzielać - dodatkowa doniczka mi miejsce zajmie na parapecie, dodatkowa doniczka do podlewania). Czy obecna doniczka (średnica doniczki 13cm, wysokosc 9cm ) wlaściwie, czy do takiej doniczki będe mogła te dwie muchołówki rozsadzić do tej doniczki? Byłyby posadzone na przeciw siebie, przy ściankach Mówię o tej doniczce co jest na zdjęciu kilka postów wyżej. - Tak wiem, ale ja mam problemy Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jusz Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Osobiście bym nie przesadzał. W doniczce są tylko dwa stożki wzrostu. Ja lubię kiedy w jednej doniczce jest 4-5 roślin i tworzą gąszcz liści. Co prawda poszczególne osobniki konkurują wtedy z sobą o zasoby środowiska, ale moim zdaniem taki gąszcz lepiej wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi