Skocz do zawartości

Przesadzanie Olbrzyma

janoz5

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu dostrzegłam że u mojej regular pojawił się nowy stozek wzrostu. Być moze sie bulwa rozdzielila... ale mam co do tego wątpliwości.

Zastanawiam się czy jest możliwość by pulapki urosły na ucietym pędzie kwiatowym?

1003716hs8.th.jpg

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hmm.... teraz zastanawiam się nad jej przesadzeniem tylko ze względu żeby wygiągnąć tą bulwe, bo stożek się pojawił w niedogodnym miejscu. niee huh

(Na tej fotce widać jeden mały listek)

gallery-60327159-500x500.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze, bo teraz nie czuje się na siłach zabierania się za przesadzanie... ;)

------------------------

A ile proces rozdzielenia trwa? huh

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Musze poznać opinie osób drugich...

Jako że ja lubie dżungle w doniczce (właściwie to nie chce ich rozdzielać - dodatkowa doniczka mi miejsce zajmie na parapecie, dodatkowa doniczka do podlewania). Czy obecna doniczka (średnica doniczki 13cm, wysokosc 9cm ) wlaściwie, czy do takiej doniczki będe mogła te dwie muchołówki rozsadzić do tej doniczki? Byłyby posadzone na przeciw siebie, przy ściankach ^_^

Mówię o tej doniczce co jest na zdjęciu kilka postów wyżej.

- Tak wiem, ale ja mam problemy lol2

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście bym nie przesadzał. W doniczce są tylko dwa stożki wzrostu. Ja lubię kiedy w jednej doniczce jest 4-5 roślin i tworzą gąszcz liści. Co prawda poszczególne osobniki konkurują wtedy z sobą o zasoby środowiska, ale moim zdaniem taki gąszcz lepiej wygląda :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.