Gladki111 Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Mam pytanie, co to są te kulki co zaznaczyłem na zdjęciu, czy mogę je oderwać czy je zostawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 mi to wygląda na część mchy z której posypią się nasionka, nie wiem jak ona sie nazywa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 xszymonx napisał: mi to wygląda na część mchy z której posypią się nasionka, nie wiem jak ona sie nazywa Sporofity mchu tak dokładniej. Wysieją się z nich malusieńskie nasionka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gladki111 Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 BartoszW napisał: Sporofity mchu tak dokładniej. Wysieją się z nich malusieńskie nasionka. nasionka mchu? jak tak to fajnie dzięki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Chyba się Szymon i Bartek zerwaliscie z biologii, mchy i paprocie to rośliny zarodnikowe, nie nasienne. Tak poza tym macie rację, ale zamiast nasiona wstawcie sobie zarodniki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Może nic ciekawego do tematu nie wprowadzę, ale bardzo się cieszę, że na forum są użytkownicy, którzy jeszcze na podstawach z biologii się znają. Cała reszta została już powiedziana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 A ja temat zamkene bo mnie i chyba nie tylko mnie wkurza wielkosc wstawionych zdjec. Prosze dac znac jesli bedziesz chcial zmniejszyc zdjecie wowczas temat otworze ponownie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi