locohamster Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 http://picasaweb.google.pl/locohamster/Rosiczki Prosze rzucic okiem na moje roślinki : Na pierwszych trzech malutka roslinka ktorej cos liscie całe żółkną. Na pozostałych moja rosiczka z ObI ktorą sam przesadziłem bo rosła z malutka sadzonką i by ja całkiem zakryła. Poprzesadzeniu liscie bardziej leża niż w góre sie wyprostowuja. Czy to normalne ? Nowe liscie wykazuja tendencje do pieknego rosniecia w gore. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 To normalne że liście po przesadzeniu się kładą, przesadzanie narusza nieco strukturę bulwy, w sensie że liście mniej ściśle zaczynają do siebie przylegać, tworzy się luz między nimi i się kładą. Maluszek wygląda nieźle, stare liście żółkną, ale to normalne, może trochę bardziej niż zwykle bo za mocno podsypałeś, przysypałeś tez torfem stozek wzrostu, ale roślinka z tym powinna sobie poradzić. Btw muchołówki i tak wyglądają jakby rosły po kilka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi