meta Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Witam. Nabyłem kilka dnie temu muchołówke i mam pytanie na które nie znalazłem odpoiwedzi w postach, mianowicie z racji tego że okna mam na wschód i zachód rano jak wstaje kłade ją na okno str. wschodnie, natomiast po pracy przenosze ją do drugiego pokoju a zeby miała cały czas słoneczko. Czy zabieg ten (te przenoszenie z jednego miejsca w drugie) wpłynie niekorzystnie na rozwój kwiata?? powinienem tego zaprzestać?? Czy co? Aha jeszcze jedno pytanie mam, bo kwiatek jest mały i jest w małej doniczce, czy przesadzenie go teraz jest rozsądne czy poczekać aż urośnie i wtedy go przesadzić? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 myślę że takie przenoszenie mu nie zaszkodzi, a z przesadzeniem jak możesz to poczekaj aż podrośnie (chyba że ziemia jest już stara) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer_88 Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) witam Widze ze masz ta sama "chorobe" co ja na poczatku mojej hodowli. Ja przenosilem tak moje kapturnice i mucholowke. Teraz juz tak nie robie i wszystkie rosliny trzymam na wschodnim oknie. Robie tak poniewaz zauwazylem ze rosliny stojace na jednym oknie rosna szybciej i ladniej sie wybarwiaja. Decyzja nalezy do ciebie ale mysle ze rosliny (tak samo jak ludzie) nie lubia ciaglych zmian i wola sie "ustatkowac" ;p Edytowane 16 Czerwca 2008 przez killer_88 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meta Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 , dzięka, zrobie tak jak piszecie, nie bede jej tak przenosił tam i z powrotem zobacze po miesiącu jak wygląda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi