moof Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 'Red Burgundy' Cefalotus 'Regular Form', przy przesadzaniu. Stare rośliny 'Sawtooth' 'Spider' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 ładne okazy:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 (edytowane) Zaciekawiło mnie dlaczego nasze sawtoothki się znacząco różnią. Zauważ że tobie wybarwia się niemalże cała, a mi jedynie środek pułapki. Jak sądzisz co jest tego powodem; światło? a może któryś z nas ma jakiegoś klona. A poza tym fajne fotki Edytowane 17 Czerwca 2008 przez bzyki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 mój sawtooth też wybarwia się tylko w środku pułapki, a poza tym bardzo ładne roślinki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Naprawde ładne i ciekawe rośliny , chciałbym zobaczyć 'Red Burgundy' w pełnej okazałosci , mam nadzieje że wstawisz pozniej fotki które będą pokazywać rozwinięte pułapki tej muchołówki Pytanie do Ciebie : w jakich warunkach trzymasz Cefalotusa ? Jak nie chcesz tutaj to odpisz na pw Z góry dzieki. Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 Oczywiście dodam później jeszcze kilka zdjęć. Co do sawtooth to prawdopodobnie ten, który posiadam nie jest czysty jako odmiana - stąd takie wybarwienie, swoją drogą ciekawe. "Czyste" sawtooth wybarwiają się tak jak napisaliście. Cefalotus - mam go od niedawna więc tu nie mogę się wypowiedzieć. W tej chwili znajduje się na zewnątrz wraz z muchołówkami. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 18 Czerwca 2008 Share Napisano 18 Czerwca 2008 Czy 'Red Burgundy' to nie było to kiedyś 'Pink Venus'? Bo mam takową i wygląda podobnie. W tych kultywarach coraz trudniej się połapać. A mój 'Sawtooth' tak jak przedmówcy - też wybarwia się tylko środek pułapek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 18 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2008 Czerwone odmiany są do siebie bardzo podobne, ale akurat 'Red Burgundy' ma bardzo ciemnoczerwone pułapki niezależnie od oświetlenia. Co 'Pink Venus', to jest ona identyczna z 'Regal Red' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 I kilka kolejnych zdjęć: 'Red Burgundy': 'Spider' 'Sawtooth', wybarwienie trochę się "unormowało" jak na razie chociaż czerwień nadal bardzo intensywna wewnątrz pułapek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyki Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 nice szczególnie podoba mi się sawtooth, reszta tez niczego sobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 sorry ze rozkopuje ale czy te muchołówki są hodowane na placu czy w domku ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 12 Września 2008 Share Napisano 12 Września 2008 A może jakieś nowe foteczki? Bo wcześniejsze są super ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Daj więcej fotke spider i red burgry jest super Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Nie no roslinki super ale sawtooth najlepszy:P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 Rośliny rosną cały czas na zewnątrz, w pełnym słońcu. Jutro postaram się wrzucić parę zdjęć, ale muchołówki spowolniły już swój wzrost i nie wyglądają tak ładnie jak latem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi