Skocz do zawartości

Kilka Zdjęć, Muchołówki

moof

Rekomendowane odpowiedzi

Zaciekawiło mnie dlaczego nasze sawtoothki się znacząco różnią. Zauważ że tobie wybarwia się niemalże cała, a mi jedynie środek pułapki. Jak sądzisz co jest tego powodem; światło? a może któryś z nas ma jakiegoś klona. A poza tym fajne fotki

Edytowane przez bzyki
Odnośnik do odpowiedzi

Naprawde ładne i ciekawe rośliny , chciałbym zobaczyć 'Red Burgundy' w pełnej okazałosci , mam nadzieje że wstawisz pozniej fotki które będą pokazywać rozwinięte pułapki tej muchołówki :)

Pytanie do Ciebie : w jakich warunkach trzymasz Cefalotusa ? Jak nie chcesz tutaj to odpisz na pw :) Z góry dzieki.

Pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście dodam później jeszcze kilka zdjęć. Co do sawtooth to prawdopodobnie ten, który posiadam nie jest czysty jako odmiana - stąd takie wybarwienie, swoją drogą ciekawe. "Czyste" sawtooth wybarwiają się tak jak napisaliście.

Cefalotus - mam go od niedawna więc tu nie mogę się wypowiedzieć. W tej chwili znajduje się na zewnątrz wraz z muchołówkami.

Odnośnik do odpowiedzi

Czy 'Red Burgundy' to nie było to kiedyś 'Pink Venus'? Bo mam takową i wygląda podobnie. W tych kultywarach coraz trudniej się połapać.

A mój 'Sawtooth' tak jak przedmówcy - też wybarwia się tylko środek pułapek.

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone odmiany są do siebie bardzo podobne, ale akurat 'Red Burgundy' ma bardzo ciemnoczerwone pułapki niezależnie od oświetlenia. Co 'Pink Venus', to jest ona identyczna z 'Regal Red'

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

I kilka kolejnych zdjęć:

'Red Burgundy':

redb2ou6.jpg

redb1ao3.jpg

'Spider'

spid1ok8.jpg

'Sawtooth', wybarwienie trochę się "unormowało" jak na razie chociaż czerwień nadal bardzo intensywna wewnątrz pułapek

saw1cp2.jpg

saw2nj7.jpg

saw3kh9.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Rośliny rosną cały czas na zewnątrz, w pełnym słońcu. Jutro postaram się wrzucić parę zdjęć, ale muchołówki spowolniły już swój wzrost i nie wyglądają tak ładnie jak latem.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.