Skocz do zawartości

Pomocy

Cubon

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem...

Otóż ,w wakacje wybieram sie na miesiąc do Polski i nie mam pojęcia co z tym "fantem" zrobić :( ! Nie znam tu nikogo kto by miałby jakiekolwiek pojęcie o roślinach mięsożernych <_<

Co zrobić żeby im zapewnić wodę przez taki okres czasu ? unsure

Z desperacji wpadłem na średniej klasy pomysł huh - niedaleko mnie jest torfowisko skąd biorę wodę , gdyby je tam zostawić czy coś by się im stało ? Nie mam pomysłów może my mi pomożecie... :(

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz kogos kogo mógłbyś przeszkolić choćby w kwestii dolewania wody do podstawka? Zostawiłbys mu zapas wody i tyle.

Zostawienie roślin a torfowisku to kiepski pomysł, ktos zabierze, zniszczy, slimaki zjedzą.

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... możez zrobić takie coś (rysunek). Ja tak zrobiłem kiedy byłem na wakacjach 2 tygodnie w tamtym roku i jak przyjechałem to w butelce było jeszcze trodzke wody:] Nalewasz do butelki pełno wody, przymonowujesz ją tak aby był 1,5 cm nad podstawkiem i odkręcasz butelke. W ten sposob w podstawku bedzie cały czas utrzymywany taki sam poziom wody (1,5cm). Pozdrawiam xD

post-3677-1214052681.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre są duże podstawki. Zawsze możesz wsadzić roślinki do jakiejś miski z wodą. Odwróconą butelkę też stosowałem i pomysł się sprawdza. Mimo wszystko najlepiej żeby komuś zaufanemu zostawić klucz do mieszkania by sprawdził czy wszystko gra (Jest dużo dobrych pomysłów poza znajomym ogrodnikiem, ale każdy na krótką metę).

Odnośnik do odpowiedzi

Nice ten rysunek :P Ale na miesiąc pomysł z butelką nie wystarczy... , a nie mam nikogo zaufanego xD A jak ktoś by zapomniał o podlewaniu to bym sie załamał <_<

No ale jest mniejsze prawdopodobieństwo że ktoś zapomni podlać kwiatki niż ze woda sie skończy w butelce...

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.