Gość rusek137 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 witam wszystkich mam pytanko odnosnie roślinki pulchella x nitidula: jak się zbiera nasionka ? normalnie jak w capensisach czy jakoś inaczej ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Z tego co mi wiadomo to ta krzyzówka jest bezpłodna, czyli nasion nie będzie. A generalnie u pigmejek trzeba czatować na kwiat, bo otwiera się na bardzo krótko i zapylać ręcznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rusek137 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 aha dzięki ładne kwiatuszki ma ale szkoda ze z nich nasion nie będzie a wiesz moze jak najlepiej ją rozmnożyć ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 a wiesz moze jak najlepiej ją rozmnożyć ? Poprzez gemmae w zime Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz5 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Nie chciałem robic nowego topicu Mam spatulate i pęd i przy nim też właśnie trzeba czatować, 2 kwiatki już się zamknęły, a jak zapylam następne to co? wkładam patyczek i mieszam w tym kwiatku i nic więcej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 D. spathulata jest samopylna i nie trzeba niczego robić przy kwiatach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Dobra, skoro już o rosiczkach i pędach mowa, to ja też się zapytam czy Drosera patens x occidentalis też jest samopylna i czy da się z niej nasionka pozyskać, bo mi właśnie zaczął pęd rosnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Chyba zadna z pigmejek nie jest samopylna, a dużo krzyżówek jest bezpłodnych, nie wiem jak konkretnie z tą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rusek137 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Poprzez gemmae w zime mógłbyś mnie pojaśnić ? bo ja zabardzo na rosiczkach pigmejskich się nie znam i nie wiem o co chodzi :/ a mam tylko tą jedną ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz5 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 1. Jest taka magiczna opcja "szukaj" którą wielu nie używa 2. Gemmae: http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...3&hl=gemmae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Chyba zadna z pigmejek nie jest samopylna Chyba jest bo u mnie jakos niektore same zawiazaly nasionka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi