rafikig Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Witam, mam pytanie czy muchołówka do prawidłowego rozwoju potrzebuje fazy ciemnej czyli "nocy" i czy można ją hodowac 24/h pod światłem?? I czy to może miec jakis wpływa na roślinę pozytywny bądź negatywny? Proszę o odp poparte konkretami, a odp prosze uzasadnic. Dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Tak, okres zaciemnienia konieczny jest do przemian fazy ciemnej fotosyntezy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Oj moof, faza ciemna jest po prostu niezalezna od swiatła, ale ono jej bynajmniej nie hamuje. Mimo to nie sądzę, by to jej jakoś specjalnie pomogło, nawet jak nie zaszkodzi, więc szkoda marnować energię Testów nie robiłam, jak chcesz to ty zrób doswiadczenie i się z nami podziel wynikami. Edytowane 24 Czerwca 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi