DSArtur Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Mam dzbanecznika ventrata i nierosną mu dzbanki !! pomocy niewiem co robić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madziaxyz Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Zeby rosly dzbanki potrzebna jest b.wysoka wilgotnosc. Wsadz doniczke w kuwete z woda i kermazytem ale tak zeby doniczka nie dotykala wody, bo ziemia nie mozee byc mokra bo korzenie zgnija.Mozesz tez wsadzic do akwarium. Doswietlaj przez kilka godzin dziennie. Mozesz tez sryskiwac cala rosline kilka razy dziennie woda destylowana. Efekty zobaczysz za tydzien, moze dwa. Nie panikuj powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 15 Marca 2006 Autor Share Napisano 15 Marca 2006 Moze nie jest to dobre rozwiazanie ale ja zrobiłem sobi mini szklarnie z plastikowego opakowania po śledizach Moją roślinke spryskuje 2-3 razy dzienie jest w wiekszej podstawce z kermazytem no i w mojej pięknej "śledziowej szklarni" :D I wogle dzbanki nierosną ;( ;( ;( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 a może dlatego że śmierdzi śledziami :twisted: :twisted: . Ja trzymam swojego dzbanecznika w akwarium zkermezytem i jakoś pojawiają się zalążki dzbankówi i zaczynają rosnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 15 Marca 2006 Autor Share Napisano 15 Marca 2006 Nie nieśmierdzi dobrze wymyłem ale może mi ktoś powiedzieć czy taka "szklarnia" może być ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Moim zdaniem wszystko jest dobre byle tylko wilgotność była wyższa. Też mam duże plastikowe pudełko (tylko nie po śledziach, kupiłem w OBI) w którym trzymam rosiczki i pływacze jak narazie rosną swietnie. Musisz tylko zadbac żeby woda mogła parować aby była wilgotność, no i zrobic jakieś szparki na przepływ powietrza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Ile w tej szklarni przebywa ten dzbanecznik? Potrzebne mu jest świeże powietrze - i jak go nawilżasz to musisz pamiętać by nie było w nim za mokro. Musi dochodzić powietrze do korzeni i pamiętaj by nieprzedobrzyć. Na prawdę nie masz możliwości dostania akwarium? :oops: :oops: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 15 Marca 2006 Autor Share Napisano 15 Marca 2006 Niestety niemam kasy na akwa ale wedłuk mnie wilgotność na dobrą pojemnik po śledziach żle się kojarzy ale to jest taki sam jak sprzedają w OBI W pojemniku są porobione dziurki z 9 i widze jak na ściankach pokazuje sie taka jakby rosa to chyba znak że woda paruje a wody w podstawce to niema tylko zawsze obficie spryskuje żeby ziemia niebyła sucha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 to dzbanecznik ma tylko stac na keramzycie z woda? nie moze stac w podstawce z mala iloscia wody?czy tylko zraszanie mu wystarczy zeby mial mokro? bo juz sie w tym wszystkim pogubilam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Ja swojego Ventraty nie zraszam za częśto - stoi na podstawce ( bez wody) pod którą jest pojemnik plastikowy zkermeztem i wodą. Dzbanki nowe rosną - czyli mojej roślince odpowiadają te warunki. Ja nie zraszam go codziennie - experymentuje i chyba na tym dobrze wychodzi mój dzbanecznik. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 to dzbanecznik ma tylko stac na keramzycie z woda? nie moze stac w podstawce z mala iloscia wody?czy tylko zraszanie mu wystarczy zeby mial mokro? bo juz sie w tym wszystkim pogubilam dzbanecznika powinno się podlewać od góry, nie powinien stać w wodzie... a możesz też zraszać dla podniesienia wilgotności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 16 Marca 2006 Autor Share Napisano 16 Marca 2006 Wiem i to robie ja wogle go niepodlewam tylko mocno spryskuje i już Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 Postanowilam zeby napisac w tym temacie zeby juz nie smiecic.....Mam problem mojej ventracie zolkna dzbanki jaka moze byc tego przyczyna?Mam go w domu od 4 marca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 U mnie też jeden dzbanek z żółkną i też mam te same pytanie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC Pigmejka Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 Postanowilam zeby napisac w tym temacie zeby juz nie smiecic.....Mam problem mojej ventracie zolkna pulapki jaka moze byc tego przyczyna?Z tego co pamiętam, to masz go od niedawna, więc polecam zapoznać sie z tym tematem: Zmiana Warunków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi