Skocz do zawartości

Dzbanek !!

DSArtur

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krystek
Poczatkowo najprawdopodobniej straci wszystkie dzbanki, ale po kilku miesiacach wszystko wroci do normy jak sie przyzwyczai do nowych warunkow.

nie przejmuj się Rosiczka, mojemu też przysychają, ale z czasem na pewno pojawią się nowe :) pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Więcej dzbaneczników ginie z powodu za dużej wilgotności niż z powodu jej braku !!! Daj czas dzbankowi a polubi twoje mieszkanie !!!  Dzbaneczniki w akwariach to jak małpy w klatkach!!! Nie za ładnie to wygląda !!! A ventraty są prościutkie w obsłudze !!! Co kolwiek nie zrobisz i tak nie zrobisz tego co zrobi natura !!! To tyle  :twisted:

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Dlaczego wilgotność spada? Mój stoi na podwyższeniu razem z rosiczkami w akwa. Rosiczki pobierają wode którą leje do akwarium a część jej wyparowuje i wilgotność jest cały czas duża (jak tylko wody nie ma uzupełniam od razu, dzbanecznika podlewam z góry). Akwarium stoi na południowym okknie i wszystkie roślinki sa zadowolone (dzbanecznik miał na początku dzbanki 3,5 cm teraz największy 9cm, kupiłem go latem w nepenti).

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos dlaczego spada mi wilgotność... Akwarium jest wypełnione keramzytem , wilgotność jest ogromna ale wsytraczy że przeniosę do okna i słońcę strasznie naświetli akwa to robi się 35stopi i wilgotność spada. Może dlatego że zdejmuję pokrywę gdy stawiane jest akwa na oknie

Odnośnik do odpowiedzi

Weście doradzcie jakies domowe sposoby wiem ze na forum jest cos takiego ale niepodoba mi sie to jak zwiekszyc wilgotnosc odrazu mowie nie akwa

Jak masz troche kasy to kup nawilzacz powietrza,jest ich pelno na allegro. to z pewnoscia utrzyma stala wilgotnosc. Ja na razie jestem przed remontem,wiec moj ventrata stoi w lazience i ma tam super warunki,ale w przyszlosci chce go przeniesc do salonu i kupie nawilzacz.Sa i takie ozdobne i zwykle,polecam :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.