DSArtur Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2006 A jak bym kupil ten nawilzacz to wtedy tylko stawiam sama doniczke z roslinka nawilzaczx i chejaa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewcik Napisano 3 Kwietnia 2006 Share Napisano 3 Kwietnia 2006 Powinno byc Ok.Ustawiasz na nawilzaczu jaka chcesz miec wilgotnosc i on ja utrzymuje.Ale musisz zwrocic uwage na jakiej powierzchni on dziala i trzeba kupic w miare dobry,bo po co kupowac nawilzacz za 10 zł,ktory jest tylko zabawka.Ja zauwazylam,ze dobre sa z firmy boneco model 7171 bodajze,ale sa tez takie w ksztalcie lamp wytwarzajace mgielke.Jak zerkniesz na Allegro to sie przekonasz.Powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 4 Kwietnia 2006 Share Napisano 4 Kwietnia 2006 Apropos dlaczego spada mi wilgotność... Akwarium jest wypełnione keramzytem , wilgotność jest ogromna ale wsytraczy że przeniosę do okna i słońcę strasznie naświetli akwa to robi się 35stopi i wilgotność spada. Może dlatego że zdejmuję pokrywę gdy stawiane jest akwa na oknie Poziom wilgotności w powietrzu zależy też od temperatury powietrza. U mnie przy ok 24C pokazuje ok 70% wilgotności. Jeśli temp wzrośnie do około 30C wskazania higrometru spadają nawet poniżej 50%. Dzieje się tak dlatego, że cieplejsze powietrze może pomieścić w sobie więcej pary wodnej a higrometr pokazuje poziom wilgotności względem danej temp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi