Gość krystek Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Poczatkowo najprawdopodobniej straci wszystkie dzbanki, ale po kilku miesiacach wszystko wroci do normy jak sie przyzwyczai do nowych warunkow. nie przejmuj się Rosiczka, mojemu też przysychają, ale z czasem na pewno pojawią się nowe pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 20 Marca 2006 Autor Share Napisano 20 Marca 2006 A ja mam dalej ten sam problem liście zaczeły juz coś rosnać ale dzbanki nie rosną ;( co robić !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 22 Marca 2006 Share Napisano 22 Marca 2006 Więcej dzbaneczników ginie z powodu za dużej wilgotności niż z powodu jej braku !!! Daj czas dzbankowi a polubi twoje mieszkanie !!! Dzbaneczniki w akwariach to jak małpy w klatkach!!! Nie za ładnie to wygląda !!! A ventraty są prościutkie w obsłudze !!! Co kolwiek nie zrobisz i tak nie zrobisz tego co zrobi natura !!! To tyle :twisted: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 1 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2006 A wiesz jaki jestem zly bo robie co sie da a tu lipa liscie rosna ale narazie ani jeden dzbanek nie urusl a mam pytanie wiem ze ten temat byl juz poruszany ale ile trwa CZAS wytwozenia dzbanka u ventratu ThX Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 U mnie trwa to jakiś tydzień, może troche ponad. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Poważnie? Dzbanek tworzy Ci się około 7dni ? Mój ma teraz 85% wilgotności ale nioestety nie za dużo światła naturalnego bo jak kładę akwa na parapet to wilgotność spada do 40% . Co proponujesz? Wybrałem mniejsze zło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Dlaczego wilgotność spada? Mój stoi na podwyższeniu razem z rosiczkami w akwa. Rosiczki pobierają wode którą leje do akwarium a część jej wyparowuje i wilgotność jest cały czas duża (jak tylko wody nie ma uzupełniam od razu, dzbanecznika podlewam z góry). Akwarium stoi na południowym okknie i wszystkie roślinki sa zadowolone (dzbanecznik miał na początku dzbanki 3,5 cm teraz największy 9cm, kupiłem go latem w nepenti). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 2 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2006 No co ty moj stoji juz z 3 tygodnie i nic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 2 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Weście doradzcie jakies domowe sposoby wiem ze na forum jest cos takiego ale niepodoba mi sie to jak zwiekszyc wilgotnosc odrazu mowie nie akwa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_constantine Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Apropos dlaczego spada mi wilgotność... Akwarium jest wypełnione keramzytem , wilgotność jest ogromna ale wsytraczy że przeniosę do okna i słońcę strasznie naświetli akwa to robi się 35stopi i wilgotność spada. Może dlatego że zdejmuję pokrywę gdy stawiane jest akwa na oknie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Jeśli chcecie zobaczyć prosze oto fotka mojego dzbanecznika: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Jak długo go masz :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Około 8 miesięcy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewcik Napisano 2 Kwietnia 2006 Share Napisano 2 Kwietnia 2006 Weście doradzcie jakies domowe sposoby wiem ze na forum jest cos takiego ale niepodoba mi sie to jak zwiekszyc wilgotnosc odrazu mowie nie akwa Jak masz troche kasy to kup nawilzacz powietrza,jest ich pelno na allegro. to z pewnoscia utrzyma stala wilgotnosc. Ja na razie jestem przed remontem,wiec moj ventrata stoi w lazience i ma tam super warunki,ale w przyszlosci chce go przeniesc do salonu i kupie nawilzacz.Sa i takie ozdobne i zwykle,polecam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 3 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2006 ThX a jeszcze coś innego ?? musze pomyslec o tym nawilzaczu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi