Skocz do zawartości

Problem Z Pomieszczeniem Roslin

jkwiatek

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tj duzo osob mam maly problem z pomieszczeniem roslin. Nie tak jak miejsce jak na czym.

Wiecie moze jak zbudowac jakis dobry regal do roslin czy lepiej cos kupic?  Jakis regal metalowy? Poniewaz nie widzi mi sie zajmowanie wszystkich parapetow w domu :)

Jak ktos ma jakies rozwiazanie prosze dac znac

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle nad metalowym regalem (katowniki + polki cale metalowe) wytrzymalosc jednej polki 30kg chyba.

oo cos takiego : (moze sie roznic wielkosciami)

http://allegro.pl/item385830572_regal_150x...ialy_mocny.html

Tylko niewiem jak zainstalowac w tym swietlowki?

Edytowane przez jkwiatek
Odnośnik do odpowiedzi

niby oki doki :) ale te regały na prawde bardzo się chwieją one są raczej żęby postawić pod ściane i to kilka w szeregu. Te szklane pólki które ja zaproponowałem nają to do siebie ze przepuszczają światło, łatwo się czyszcza a do tego nie potrzebujesz dodatkoych podstawek (mozesz zmiescic wiecej roslin). Oświetlenie możesz zamontować na dodatkowych płaskownikach. Jeśli chcesz żeby regał był możliwy do łatwego demontażu to może być ten z allegro ale powiem ci że jeśli masz troche zdolności to powiem ci że kupisz kilka kątowników troche srób i zrobisz samemu pod własny wymiar :D tyle moge ci podopowiedzieć, a zdecydujesz sam.

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś w ikea widziałem podobne regały tylko z drewna i na kółkach - i z tego co pamiętam to dość tanie były - no i drewno ma tę przewagę że i lżejsze i bez problemu można wsio mątować co się chce

pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Sądze że regał jest najlepszym rowiązaniem , ja mam w garażu porządne regały kupione w castoramie czy coś mają one jednak półki ze sklejki ale jest naprawde porządny i nic nie gnije ani nie chwieje sie itp. Światlo założyć nie problem najlepiej jak by to zrobił elektryk chyba że ty sie znasz bo można by zrobić dla każdej półki po jedną lub dwie świetlówki i podłączyć to pod jedno gniazdko :)

Pozdrawiam!

Odnośnik do odpowiedzi

< w te wakacje również planuję zagospodarować jedno miejsce w którym mogłabym zgromadzić wszystkie swoje rośliny, myślałam bardziej o terrarium jednak nie wiem czy również nie zainwestuję w regały .... nie zastanawiałam się jeszcze jakiego rodzaju one będą, jednak pomysł z zamontowaniem oświetlenia do każdej półki, co w sumie połączone by było jednym gniazdkiem ... jest trafny .... marzy mi się też wybudowanie jednego miejsca dla roślin na dworze co też ułatwiałoby mi ich hodowle ... zobaczymy, czas pokaże ..... ;):) >

Odnośnik do odpowiedzi

Nie koniecznie do jednego gniazdka. u mnie bedzie jakies 6 oprawek w regale i kazda ze swoim kablem podlaczone do listwy. Wiec moge wylaczyc wszystko kiedy chce i wylaczyc pojedynczo jak mi sie podoba :) Do tego musza byc do zasilaczas wiatraczki do dzbankow podlaczone :)

Odnośnik do odpowiedzi

Nie koniecznie do jednego gniazdka. u mnie bedzie jakies 6 oprawek w regale i kazda ze swoim kablem podlaczone do listwy. Wiec moge wylaczyc wszystko kiedy chce i wylaczyc pojedynczo jak mi sie podoba :) Do tego musza byc do zasilaczas wiatraczki do dzbankow podlaczone :)

< w zasadzie to ma jakaś logiczną całość .... :) a kupiłeś już jakiś konkretny regał czy jeszcze masz wątpliwości ??? >

Odnośnik do odpowiedzi

< właśnie oby coś znaleźć podobnego ... no nic, to czekam na efekty .... jak ja coś szybciej stworzę to prześle zdjęcia ... no chyba, ze Ty mnie uprzedzisz ;):) ... >

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.