jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 A wiec tj duzo osob mam maly problem z pomieszczeniem roslin. Nie tak jak miejsce jak na czym. Wiecie moze jak zbudowac jakis dobry regal do roslin czy lepiej cos kupic? Jakis regal metalowy? Poniewaz nie widzi mi sie zajmowanie wszystkich parapetow w domu Jak ktos ma jakies rozwiazanie prosze dac znac Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Lacze sie w bulu mozesz sprobowac z czyms takim jak regal z katownikow na rolkach (kolkach) polki szklane z 1-2 cm rantem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 (edytowane) Mysle nad metalowym regalem (katowniki + polki cale metalowe) wytrzymalosc jednej polki 30kg chyba. oo cos takiego : (moze sie roznic wielkosciami) http://allegro.pl/item385830572_regal_150x...ialy_mocny.html Tylko niewiem jak zainstalowac w tym swietlowki? Edytowane 29 Czerwca 2008 przez jkwiatek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 niby oki doki ale te regały na prawde bardzo się chwieją one są raczej żęby postawić pod ściane i to kilka w szeregu. Te szklane pólki które ja zaproponowałem nają to do siebie ze przepuszczają światło, łatwo się czyszcza a do tego nie potrzebujesz dodatkoych podstawek (mozesz zmiescic wiecej roslin). Oświetlenie możesz zamontować na dodatkowych płaskownikach. Jeśli chcesz żeby regał był możliwy do łatwego demontażu to może być ten z allegro ale powiem ci że jeśli masz troche zdolności to powiem ci że kupisz kilka kątowników troche srób i zrobisz samemu pod własny wymiar tyle moge ci podopowiedzieć, a zdecydujesz sam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 No wlasnie niewiem zastanawiam sie co i jak Zobaczymy Ma ktos jeszcze jakis pomysl ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITON Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 kiedyś w ikea widziałem podobne regały tylko z drewna i na kółkach - i z tego co pamiętam to dość tanie były - no i drewno ma tę przewagę że i lżejsze i bez problemu można wsio mątować co się chce pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 Tak ale drewno bardziej plesnieje a niechce mi sie tego konserwowac dobrze ale jak bede w ikea to zobacze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Sądze że regał jest najlepszym rowiązaniem , ja mam w garażu porządne regały kupione w castoramie czy coś mają one jednak półki ze sklejki ale jest naprawde porządny i nic nie gnije ani nie chwieje sie itp. Światlo założyć nie problem najlepiej jak by to zrobił elektryk chyba że ty sie znasz bo można by zrobić dla każdej półki po jedną lub dwie świetlówki i podłączyć to pod jedno gniazdko Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 < w te wakacje również planuję zagospodarować jedno miejsce w którym mogłabym zgromadzić wszystkie swoje rośliny, myślałam bardziej o terrarium jednak nie wiem czy również nie zainwestuję w regały .... nie zastanawiałam się jeszcze jakiego rodzaju one będą, jednak pomysł z zamontowaniem oświetlenia do każdej półki, co w sumie połączone by było jednym gniazdkiem ... jest trafny .... marzy mi się też wybudowanie jednego miejsca dla roślin na dworze co też ułatwiałoby mi ich hodowle ... zobaczymy, czas pokaże ..... > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 Nie koniecznie do jednego gniazdka. u mnie bedzie jakies 6 oprawek w regale i kazda ze swoim kablem podlaczone do listwy. Wiec moge wylaczyc wszystko kiedy chce i wylaczyc pojedynczo jak mi sie podoba Do tego musza byc do zasilaczas wiatraczki do dzbankow podlaczone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Nie koniecznie do jednego gniazdka. u mnie bedzie jakies 6 oprawek w regale i kazda ze swoim kablem podlaczone do listwy. Wiec moge wylaczyc wszystko kiedy chce i wylaczyc pojedynczo jak mi sie podoba Do tego musza byc do zasilaczas wiatraczki do dzbankow podlaczone < w zasadzie to ma jakaś logiczną całość .... a kupiłeś już jakiś konkretny regał czy jeszcze masz wątpliwości ??? > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 Jeszcze sie zastanawiam ale chyba wezme takie jak w linku Lub cos podobnego, na te juz mam plany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
<kay> Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 < właśnie oby coś znaleźć podobnego ... no nic, to czekam na efekty .... jak ja coś szybciej stworzę to prześle zdjęcia ... no chyba, ze Ty mnie uprzedzisz ... > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 29 Czerwca 2008 Share Napisano 29 Czerwca 2008 Regał nie jest drogi myśle że do 100zł... wiecej wyniesie te oswietlenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 29 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2008 wiecej wyniesie te oswietlenie No napewno ale i tak oprawki bedziemy brac hurtem zapewne (caly karton wiec looz) ale zapewne sporo wiecej bedzie oprawki kupic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi