Adi_rosiczka Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 To co w temacie. Czy muchołówka 'all red' wybarwi mi się na czerwono pod dwoma 18 Wattowymi świetlówkami. Odległość od świetlówek ok. 40-35 cm ?? Z góry dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kober Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 Nie wiem jak 'all red' ale moja"Red-green" pod dwona 18 w odległości 20 cm, sie nie wybarwia. :cry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 uu widzę, żę będę miał sie do kogo zwrócić jeśli chodzi o tą muchołówkę moja jest w drodze:D będzie lada dzień pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 15 Marca 2006 Autor Share Napisano 15 Marca 2006 Ja ją włśnie zamierzam zamówić. Tylko właśnie się obawaim czy sie wybarwi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 20 Marca 2006 Autor Share Napisano 20 Marca 2006 To co wybarwi mi się ta muchołówka, czy nie ?? Bo boje się, że nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 ja bym na Twoim miejscu trzymal ją pod tymi świetlówkami jak się ściemni...a tak na południowym parapecie i na bank się wybatwi takie jest moje zdanie pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 nie bój żaby, na pewno się wybarwi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamek Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 Niedawno zamówiłem muchołówkę all red (rozmiar xs). Wszystkie swoje rośliny, w tym tą muchołówkę trzymam na południowym parapecie od 7.00 do 17.00, a potem do 22.xx pod świetlówką 18W. Póki co wygląda to tak. Jestem nawet zadowolony. Niedługo otworzy się nowa pułapka. Zobaczę, czy też się wybarwi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 jak na razie ładnie wybarwiona, tylko malusieńka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubczak Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 hyhy mam taką samą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi_rosiczka Napisano 20 Marca 2006 Autor Share Napisano 20 Marca 2006 A to znaczy, że ona wybarwia tylko pułapki na czerwono czy ogonki liściowe też? Bo na zdjęciu w Nepenti jest cała czerwona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 A to znaczy, że ona wybarwia tylko pułapki na czerwono czy ogonki liściowe też? Bo na zdjęciu w Nepenti jest cała czerwona. to chyba zależy od ilości światła... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 Ja też zamówiłem all red i mam tylko wschodnie i zachodnie okno a jak się ściemnia to roślinki daje pod lampke jak myślicie są szanse ze sie wybarwi ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sardo Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 A to znaczy, że ona wybarwia tylko pułapki na czerwono czy ogonki liściowe też? Bo na zdjęciu w Nepenti jest cała czerwona. Tak jak na zdjęciach - wybarwia się cała, tylko potrzebuje dość mocnego światła zapewne Spokojnie, latem będzie mocne słońce to się wszystko wybarwi, nawet korzenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 A w mojim przypadku jak będzie i czy moze mi ktos powiedzieć do ilu cm dorasta all red Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi