MarcinS Napisano 4 Lipca 2008 Autor Share Napisano 4 Lipca 2008 artykul na forum na pewno bedzie. z tym że jestem teraz poza Warszawa, a tam zostala i praca i wszystkie artykuly. z głowy nie chce pisac zeby glupoty nie walnąć, no i z głowy nie wpisze odnośników literaturowych. W poniedzialek jade do Warszawy, jeżeli starczy mi czasu przed wyjazdem na Ukrainę napiszę o potencjałach czynnościowych w muchołowce: jak powstają, co je wywołuje, dlaczego po 1 podrażnieniu włoska czuciowego pułapka nie zamyka się i dlaczego dwa pobudzenia włoska muszą się odbyć w ciągu 20 sekund. Po powrocie z gór napiszę o mechanizmie zamykania pułapki i o tym jak sie otwiera. i o rosiczce: o tym jak to się dzieje ze liść się zagina i skąd roślina wie w którym miejscu ma się zgiąć.no i o potencjałach czynnościowych we włoskach rosiczki. Myślę że ciekawy byłby artykuł o tym jak wyewoluowała pułapka muchołowki i ogolnie rośliny owadożerne. i dlaczego owadożerność występuje tylko w wąskiej grupie roślin i nie jest szerzej rozpowszechniona. chyba że ktoś już o tym pisał, nie będę w takim przypadku sie powtarzal. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Jak najbardziej zachęcam do pisania. Takich wiadomości w naszym języku ciężko znaleźć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi